Trump kendi ayağına sıktı! Satışları iptal edildi

Trump’ın dünyaya açtığı ticaret savaşı Amerikan otomobil devi Ford’u zora soktu. Ford, Çin’de yaptırdığı ve Amerika'ya satmayı planladığı yeni model Ford Activa aracının satışlarını yaşanan kriz nedeniyle durdurmak zorunda kaldı.

Trump kendi ayağına sıktı! Satışları iptal edildi
Trump kendi ayağına sıktı! Satışları iptal edildi
GİRİŞ 01.09.2018 17:58 GÜNCELLEME 01.09.2018 19:29
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Trump’ın dünyaya açtığı ticaret savaşı, Amerikan üreticilerini hem Avrupa’da hem diğer ülkelerde zora soktu. Ford’un Çin’de yaptırdığı ve Amerika'ya satmayı planladığı yeni model Ford Activa aracının satışlarını yaşanan kriz nedeniyle durdurmak zorunda kaldı. 

GM BAZI MODELLERİNİ ÜRETMEYECEK

 

Ucuz işçilikte başı çeken Çin olmasına rağmen Çin’dek en büyük araç üreticisi olan GM (General Motors) kendisine vergi muafiyeti gibi kolaylıkların sağlanmaması durumunda belli araçların üretimini durduracağı sinyalini verdi.

MEKSİKA'YI HEDEF ALMIŞTI

Ford, 2017 yılında ABD Michigan’daki Ford fabrikasını Meksika’ya taşıma planını durdurdu ve ABD seçimlerinden sonra fabrikasını Çin'e taşıdı. Ford'tan yapılan açıklamada bu hamleyle bir milyar doların cepte kaldığını duyurmuştu. Bu karar üzerine o tarihte başkan olmayan Donald Trump, Meksika'yı eleştirmişti.

ABD'DEKİ EKSİKLİĞİNİ ECOSPORT İLE KAPATACAK

Yaşanan ekonomik gerilim sonrası Ford, Hindistan'da yaptırdığı  EcoSport adlı araçları ithal ederek Amerika’daki eksikliğini gidermeyi planlıyor.  Trump'ın aldığı ek vergi kararları sadece otomobil üreticileri değil diğer üreticilerinde etkiledi.

YORUMLAR 42
  • trump 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi ayağıma sıktım
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    kuduz it gibi heryere saldırıyor Allahım en kısa zamanda sonunuzu göstermeyi nasip etsin
    Cevapla
  • muharrem 5 yıl önce Şikayet Et
    ford arabasını ABD de üretsin. Üretsinde görsün maliyet ne oluyor.
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey büyük allah'ım şu düşman ABD kafa sına sıktığı günleri görsek.
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    TURUMP daha fazla ABD ve Dünya ekonomisine ve iliskilerine zarar vermeden görevden uzaklastirilmasi lazim.bu adam bu isi bilmiyor yapamiyor.
    Cevapla
  • isminiz 5 yıl önce Şikayet Et
    o adam kukla. Abd nin asıl amacı kaos ortamı oluşturup çıkar elde etmek. Nasılsa zamanla her şey unutulacak. Abd bunu biliyor. Krizi fırsata dönüştürecekler. Olan yine Müslümanlara olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle