Enerji Bakanı'ndan akaryakıtta tasarruf açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, akaryakıtta tasarruf dönemini başlatacaklarını ifade ederek, 'Bakanlık olarak, kuruluşlarımızda uygun yerlilik oranına sahip elektrikli ve hibrit araçların satın alınması ve kiralanması ile akaryakıt ve benzeri giderlerde yüzde 30'a varan tasarruf hedefliyoruz' dedi.

Enerji Bakanı'ndan akaryakıtta tasarruf açıklaması
Enerji Bakanı'ndan akaryakıtta tasarruf açıklaması
GİRİŞ 31.08.2018 19:32 GÜNCELLEME 31.08.2018 19:42
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, 2021'den itibaren kiralama ve satın alma yoluyla yapılacak yeni araçların temini konusunda yerlilik oranına haiz elektrikli ve hibrit araçların tercih edilmesi gerektiğini değerlendirdiklerini bildirdi.

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları'na ilişkin atılan adımlarla yenilenebilir enerji teknolojilerinde üretimin artırıldığını belirten Dönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

YÜZDE 30'A VARAN TASARRUF SAĞLANACAK

"Diğer sektör politikalarıyla birlikte yenilenebilirin kardeşi sayılabilecek depolama ve temiz enerji teknolojilerinin Türkiye'de üretimine dair pazarın oluşmasını da bekliyoruz. Orta ve uzun vadede, Türkiye'de ulaştırma emisyonları elektrik emisyonlarını geçebilir. Yani enerji politikası sadece elektrik değil, diğer sektörlerdeki temiz yakıt kullanımını ve teknolojilerini de özendirici bir sinyal taşımalıdır. Bakanlık olarak bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarımızda uygun yerlilik oranına sahip elektrikli ve hibrit araçların satın alınması ve kiralanması ile akaryakıt ve benzeri giderlerde yüzde 30'a varan bir tasarruf hedefliyoruz. Konuyla ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 126
  • Hakan Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli araçların prototiplerini kullansanız faydalı olur.
    Cevapla
  • dogrular 5 yıl önce Şikayet Et
    İlla ki dara düşüp kriz gelince mi israf aklımıza geliyor İsraf darlık ve bolluk ta da günahtır vesselam
    Cevapla
  • Sarsylı 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce kamudaki israfların önüne geçilsin. Müdür ve müdür yardımcılarının altında makam aracı .aynı zamanda makam araçları müdürlerin çocuklarına okul servisi görevini de yapıyorlar. Sayın bakanım bunun önüne geç.
    Cevapla
  • Ayyıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamu külliyen zarar.. makam aracı olayını kökten bitirmek lazım.. Cumhurbaşkanı,bakanlar,valiler, belediye başkanları,kaymakamlar hariç hiç kimse makam aracı kullanmamalı.. Cumhurbaşkanı ve bakanlar haricindekilerde yerli araç kullanmalı nokta..bunu uygulayan lojman talanini,devlete ait tatil köylerini,kamudaki çalışmanın özel sektör mantığına dönmesi ile ülke şaha kalkar hantallik arpaliklar biter millet bir nefes alır... başka türlü bu millet bu hikâyeleri çok dinledi tasarruf devlette olacak olmalı..
    Cevapla
  • sarp 5 yıl önce Şikayet Et
    biran ÖNCE YERLİ ARAÇLAR ÇIKSIN SADECE KAMUYA VERSE 5 YIL GARANTİLİ ZATEN DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞİRKETİ OLUR.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle