Coca-Cola'dan dev satın alma

The Coca-Cola Company, İngiliz kahve üreticisi Costa Limited'i 5,1 milyar dolara satın alacağını duyurdu - Satın almanın Coca-Cola'ya, kahve sektöründe tedarik zinciri ve dağıtım olanakları sağlayacağı belirtiliyor

Coca-Cola'dan dev satın alma
Coca-Cola'dan dev satın alma
GİRİŞ 31.08.2018 17:21 GÜNCELLEME 31.08.2018 17:21
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Amerikalı içecek devi The Coca-Cola Company, İngiliz kahve üreticisi Costa Limited'i 5,1 milyar dolara satın alacağını duyurdu. 

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada, Costa'yı 5,1 milyar dolara satın almak için bu şirketin ana kuruluşu olan Whitbread PLC ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

 

 

Anlaşma sayesinde Coca-Cola'nın, Avrupa, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika piyasalarında güçlü bir platforma sahip olacağı belirtilen açıklamada, Costa'nın bu bölgelerde yaklaşık 4 bin şubesinin bulunduğu bilgisine yer verildi.

Açıklamada, satın almanın Coca-Cola'ya, kahve sektöründe tedarik zinciri ve dağıtım olanakları sağlayacağı vurgulandı. 

Açıklamanın ardından Coca-Cola'nın hisse başına değeri New York borsasında 44,78 dolara gerileyerek yüzde 0,4 düşüş gösterdi. 

Uzmanlar, gelecek yılın ilk yarısında tamamlanması beklenen anlaşma sayesinde Coca-Cola'nın, Starbucks gibi küresel şirketlerle kahve endüstrisinde rekabetini artıracağına işaret ediyor. 

İsviçreli gıda şirketi Nestle'nin Starbucks'la yaptığı 7,1 milyar dolarlık anlaşmanın, 28 Ağustos Salı günü tamamlandığı bildirilmişti.

YORUMLAR 20
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıldız Holding, içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu'yu Japon DyDo DRINCO'ya sattı. Yıldız Holding ile BİM'in ortak kuruluşu Ak Gıda, Fransız süt devi Lactalis'e satıldı. ÜLKER bizi kandırdı. Devlet göz yumdu. Coca Cola'yı boykot edelim ama hepten bırakalım şu kolayı. Çünkü alternatifleri de yabancı oldu artık. Yerli Cola yok artık. İÇİM SÜT bize Fransız oldu.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    kola turka baya gelistirmis kendini, tavsiye ederim...
    Cevapla
  • Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    sizde kola icmeye devam edin ey müslümanlar. yahudi sirketini dahada büyütün
    Cevapla
  • selam 5 yıl önce Şikayet Et
    coca cola fanta capy fruko vb ürünlerin hepsi Amerikanın malı içmeyelim. yerine ayran içelim cay içelim
    Cevapla
  • dacin 5 yıl önce Şikayet Et
    Coca Cola içmeyin. En azindan birkaç üründe birlikte hareket edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle