TL adımı sonrası dolarda hızlı düşüş

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türk Lirasıyla tasarrufu teşvik edici kararların yayımlanmasının ardından dolar hızla düşüşe geçti. Dünkü kapanışı 6,78 seviyelerinde yapan dolar Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6,43 seviyelerine kadar gerilerken, kur şu sıralarda 6.53 seviyelerinde seyrediyor.

TL adımı sonrası dolarda hızlı düşüş
TL adımı sonrası dolarda hızlı düşüş
GİRİŞ 31.08.2018 09:30 GÜNCELLEME 31.08.2018 10:11
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası hafta başında yeniden yükselmeye yeniden başlan dolar/TL paritesi, yurt içi piyasaların kapalı olduğu ve işlemlerin düşük hacimli gerçekleştiği dün, kademeli olarak 6.84 seviyesine kadar çıktı.

Kur bu sabah mevduat hesapları ile ilgili yapılan düzenlemenin de etkisiyle hızla düşüşe geçerek 6.43 seviyesine kadar geriledi. Kur şu sıralarda 6.53 seviyelerinde seyrediyor. Euro ise 7,90 seviyelerinden 7,63'a kadar geriledi.

 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,7840 lira,Euro'nun satış fiyatı ise 7,9120 lira olmuştu.

Bu sabah yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türk Lirasıyla tasarrufu teşvik edici adımlar atıldı. Buna göre, 1 yıldan uzun vadeli Türk Lirası mevduatları vergi oranı sıfırlandı. Döviz hesaplarında vergi oranları artırıldı. Yeni oranlar 31 Ağustos itibariyle geçerli olacak.

YORUMLAR 21
  • Savaş gerek 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet halk için ugraşıyor , bazı kişilerde devlete ,vatana ,bűtűn yurttaşlarına zorluk çıkarıyor. Bu memleketi dűzelten ,yada batıran "banane" diyen halk ve dış dűşmanlar. Milliyetçi vatandaşlara bűyűk iş dűşűyor. En azından iç dűşman olanlara , műcadele de gőnűllű asker gibi birleşmek gerekir.
    Cevapla
  • yvz 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar düşünce akaryakıtta düşse bu gidişle benzinli araçlar hurdaya çıkcak
    Cevapla
  • fahri 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar resmi koymayın. gözden uzak gönülden uzak olsun.
    Cevapla
  • İBRAHİM 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine yükseldi yahu ???
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda 6.6 oldu. Kısa vadeli dolar borcun fazlasıyla varken, nasıl düşecek? Borcumuzu yönetecek seviyeye getirmeliydik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle