Dövizdeki yükseliş fırsatçıları harekete geçirdi!

Dövizdeki yükselişi fırsata çevirmek isteyen marketler zam düğmesine bastı. Bir ayda fiyatlar ortalama yüzde 30 arttı. Cebi yanan vatandaş, ‘Dolar bahane zam şahane’ dedi.

Dövizdeki yükseliş fırsatçıları harekete geçirdi!
Dövizdeki yükseliş fırsatçıları harekete geçirdi!
GİRİŞ 30.08.2018 09:47 GÜNCELLEME 30.08.2018 16:41
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

ABD kaynaklı dövizdeki hareketlilik kimi fırsatçıları harekete geçirdi. Özellikle market fiyatlarındaki artış dikkat çekti. Baklagilden ete, kahvaltılıktan sebze-meyveye fiyatlar uçuşa geçti. Bir ayda yaşanan değişim bazı ürünlerde yüzde 100'ü bulurken; marketlerde fiyatlar ortalama yüzde 30 arttı. Yapılan fırsat zamları, 'Dolar bahane zam şahane' dedirtti.

 

 

Artışı gören vatandaşlar döviz fırsatçılarına 'dur' denilmesini istedi. Üreticiler ise kazanamamaktan yakınırken, "Bizden 1 liraya alınan ürünü market raflarında 5 liraya görüyoruz. Bu kadar uçurum adaletli değil' diye aracılara ve market işletmecilerine serzenişte bulundu. Bir ayda yapılan fahiş zamlar ile olan yine tüketiciye oldu. Fileyi doldurmak cep yaktı..

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 109
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    sebep fiyat artışı(enflasyon) sonuç döviz ve faiz artışı hepsi birbirini tetikliyor.
    Cevapla
  • HASDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerini toprak doyursun. Layığınızı bulun İNŞALLAH.
    Cevapla
  • ahmet koçak 5 yıl önce Şikayet Et
    devletimizin gücünü burdada görmek istiyoruz.iş yeri sahipleri istedikleri gibi zam yapamamalı.fiyatlar orta halli insanların canını yakıyor.yetkililer bir şeyler yapsın.ortada yeni bir sorun yok.dolar sürekli neden artıyor.
    Cevapla
  • Hayırlı isler 5 yıl önce Şikayet Et
    Biri sağdan biri soldan herkez bi yerden darbe vuruyor hayırlı işler olsun
    Cevapla
  • Ahmet Kır 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün devletini zayıflatmaya çalışanları devlet de Millet de zayıflatmalı. Devletin yanında olanlara itibar etmeliyiz. Devlet de denetim ve yaptırım görevini bu olağan dışı durumlarda sert şekilde uygulamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle