Doların iki numaralı ismi resmen belli oldu

ABD Senatosu, Richard Clarida'nın ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na getirilmesini onayladı. ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in iki numaralı koltuğu için seçtiği Richard Clarida, Senato'dan onay aldı.

Doların iki numaralı ismi resmen belli oldu
Doların iki numaralı ismi resmen belli oldu
GİRİŞ 29.08.2018 09:41 GÜNCELLEME 29.08.2018 10:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

10 yıldan uzun süredir Pimco’da çalışan Richard Clarida, eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde ABD Hazinesi’nde görev almıştı.
 
Clarida ile beraber daha önce makale yazan New York Üniversitesi’den Prof. Dr. Mark Gertler, Clarida’nın merkeziyetçi bir pragmatist olduğunu ve akademik bakış ile piyasa işleyişi arasında iyi bir dengeye sahip olduğunu söyledi.
 
Clarida, Aralık’ta katıldığı bir Bloomberg yayınında enflasyonun yüzde 2’lik hedefi aşması halinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2018’de 4 kez faiz artırabileceğini öngörmüştü.
 

YORUMLAR 2
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam işte onların bizim Halk bankasına yaptıkları gibi önceki ve şimdikilere suç duyurusu yapılsın ,uluslararası Mahkemelerde davalar açılsın, Bir çok ülkeyede krize sebep oldular diye.
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Ohh Trump oturttu Fed kuruluşunun koltuğuna adamı. Geri adım atan olmazsa o ülke hakkında güvensiz açıklama yap. Sonra ekonomik olarak o ülkede dalgalanma kriz olsun değilmi.
    Cevapla