Bakan Ersoy: 15 liraya satıyorsa izin vermeyiz

Kurban Bayramı tatili öncesi ‘Bayram fırsatçıları’ başlığıyla duyurulan ve tatil boyunca yerli turistlerin başından geçenlerin gündeme taşıdığı yeme-içme ve plajlardaki pahalılık haberleri ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy açıklama yaptı.

Bakan Ersoy: 15 liraya satıyorsa izin vermeyiz
Bakan Ersoy: 15 liraya satıyorsa izin vermeyiz
GİRİŞ 29.08.2018 09:39 GÜNCELLEME 29.08.2018 11:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

“Kimin hangi ürünü kaça sattığı ya da Euro veya dolarla sattığına karışmayız” diyen Mehmet Ersoy, “Eğer bir işletme yaz tatili başında 5 liraya sattığı ürünü, yüksek sezonda ya da bayram tatilinde 15 liraya satıyorsa buna izin vermeyiz. Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyeceksiniz” dedi.

YASAL PROSEDÜRÜ UYGULARIZ

 

Bodrum’dan Alaçatı’ya, Fethiye’den Alanya’ya kadar birçok tatil bölgesinden şikayetler geldiğini hatırlattığımız Mehmet Ersoy, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tatil bölgelerimiz bu yıl hem yerli hem de yabancı tatilcilerimizin akınına uğradı. Turizm rakamları çok iyi. Ancak bunu fırsat bilen işletmelerde var. ‘Fırsatçı’ derken de şunu kesinlikle ayırmak lazım. Eğer bir işletme bir sezon boyunca aynı ürünü aynı fiyata satıyorsa alkışlarız. İstediği rakama satabilir. Euro ile satışlar da mümkün. Ama fırsatçılık yapıp yüksek sezonda farklı fiyat uygulanırsa da yasal prosedür neyse onu uygularız.”

YERLİ TURİSTE PLAJ

Tatil bölgelerindeki plajlar için de bazı çalışmalar yapacaklarını anlatan Mehmet Ersoy, “Çeşme, Bodrum sadece parası olanın olamaz. Buralarda yerli turist için yeni plajlar yapacağız. Bunun işletmesini biz yapmayacağız ancak fiyat politikalarını biz belirleyeceğiz. Herkesin huzur içerisinde tatilini geçirmesi için yapacağımız bu çalışma 2019 yazına yetişecek. Bu konuda üzerinde çalıştığımız ve büyük ilgi görmesini beklediğimiz çalışmaların başında geliyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 10
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyin kardeşim tatile Ölmezsiniz ya
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    özellikle plajlarda uçuk fiyatlar isteyen şezlong parası yerine hemen yanına havlu atıp oturun arkadaslar. kumsallar kimseye ait değildir. tüm ülkenin malıdır. o yüzden bu haddini bilmezler cezasını çekmeli
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    plaji falan bilmeyiz cunku tatile gidenlerden degiliz tatile geldigim üsküdarda bufelerdeki sadece bir firmaya ait satilan su 1.5 lira buna anlam veremedim
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bakanim ben ailemle 3 hafta türkiyede gecirdim.Ayakkabi almaya gittik.Yurt disindan geldigimizi anlayan satici ayakkabinin üzerinde 79tl yazdigi halde 100tl istedi.Eski fiyatmis gecerli degilmis.Istanbul da park yerine arabayi park ettik.Levhanin üzerinde saati 7tl yaziyordu 2 bucuk saat icin 30tl para istedi oradaki görevli.Bunlari bi sekilde engellemek lazim.Ihbar hatti seklinde olabilir.
    Cevapla
  • kemal gür 5 yıl önce Şikayet Et
    Denizli pamukkale 500 ml su 5 tl bir bardak çay 6 tl hambur fiyatı ise 45 tl ile 75 tl arası bu soyguna dur denmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle