Dolar güne hızlı başladı! İşte ilk rakamlar...

Dolarda uzun bayram tatilinin ardından başlayan dalgalanma devam ediyor. Dolar kuru bugüne de 6.25 TL seviyelerinin üzerinde başladı, ardından 6.40 seviyesine kadar çıktı.

Dolar güne hızlı başladı! İşte ilk rakamlar...
Dolar güne hızlı başladı! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 29.08.2018 10:58 GÜNCELLEME 29.08.2018 10:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar kurunda uzun bayram tatili boyunca devam sesssizlik yerini yeni haftada hareketliliğe bıraktı. Pazartesi günü 6.30 seviyesinden dönen, dün de benzer seviyeleri test eden dolar bugün 6.25 liranın üzerinden güne başladı. Sonrasında gelen alımlarla ise önce 6.30 liraya, arkasından da 6.40 liraya çıktı. 

Dolar kuru saat 11:00 itibariyle 6.40 TL olurken, euro ise 7.46 liradan el değiştirdi.

 

Piyasalar ABD ile yaşanan Rahip Brunson gerilimine dair gelişmeleri, AB ülkelerinden Türkiye'ye yönelik mesajları, 3 Eylül'deki Ağustos ayı enflasyon verisini ve 13 Eylül'deki Merkez Bankası toplantısını takip edecek. Öte yandan kurlarda yaşanan oynaklık sonrası Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi beklentileri de artmış durumda.

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Bloomberg HT'ye kurda bayram sonrası yaşanan harekete dair "bayram dönüşü kurda bu seviyeleri fırsat bilen kurumsal döviz açık pozisyonu olan şirketlerin, hem de ertelenmiş döviz alımlarının gerçekleştiğini takip ettik. Kurda %2'lik dalgalanma son dönemde normalleşti. BDDK'nın aldığı tedbirler, MB'nin tekrar geç likiditeyle piyasayı fonlaması bir nebze kur oynaklığını azalttı ama henüz istenen seviyeye çekemedi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 3
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar neden düşmüyor Millet olarak bekliyoruz.
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçta şivket olarak ve banka olarak illaki biliniyordur bu kişiler neden uyarılma ve ceza verilmiyor
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Doları,Dövizi gece körüklüyorlar ve buna Türkiyede TL likidi sağlayan bazı Bankalarda vagon oluyor? artık bu bankalar hakkında işlem başlatılsın!.
    Cevapla