Türk Telekom açıkladı! Bankalar ortak oluyor…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Telekom'da yüzde 55 hissesi bulunan OTAŞ'ın Türk Telekom'a kredi veren bankalar tarafından oluşturulacak bir ortak girişim şirketine devredilmesini onayladı. Buna göre OTAŞ hisseleri bankaların kuracağı şirkete geçecek.

Türk Telekom açıkladı! Bankalar ortak oluyor…
Türk Telekom açıkladı! Bankalar ortak oluyor…
GİRİŞ 29.08.2018 08:40 GÜNCELLEME 29.08.2018 08:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şöyle denildi:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin ("OTAŞ"), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de ("Türk Telekom") bulunan %55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığıtarafından uygun görülmüştür."

 

 

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom’daki yüzde 55 Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) hissesini devralmak için geçtiğimiz ay Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.

Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.

OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.

Geçen aylarda konuya ilişkin yapılan toplantıya bankalar, hükümetten yetkililer, hukuk firmaları ve danışmanlık firmaları katılmış, toplantıda OTAŞ’a ait yüzde 55 Türk Telekom hissesinin bankaların ortaklığında kurulacak yeni şirkete devredilmesine yönelik plan öne çıkmıştı.

Plana göre yeni şirkette bankalar, kredideki payları oranda hisseye sahip olacak.

OTAŞ’a verilen kredide Akbank yaklaşık 1.5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar paya sahip

YORUMLAR 5
  • ;-) 5 yıl önce Şikayet Et
    Sırf kötü yönetimler yüzünden bu hale gelen bir firma ama halen abonesiyim umarım düzelirler.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bana satsanız ben öderdim. Zaten kendi kendini ödüyordu ki!!!
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    araplara olan hayranlığımız yediğimiz her kazıktan sonra azalır inşallah.
    Cevapla
  • Abdullah İhsen 5 yıl önce Şikayet Et
    hah işte olduuu, bankalar milletin çarkına az tükürüyordu şimdi daha güzel tükürecekler
    Cevapla
  • türkiyeye yatırım 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye yatırım yapın yatırım yapın ee ne oldu yaptılar 4 milyar güya parayı veren bizim bankalar kardaki ttkomu zarara sokup türk bankalarına para ödeyemez hale geldiler. borsaya yabancı gelsin ee geliyo da ne oluyo önce yüklü miktarda alıyolar karşılıksız dolarlarla ttl yi türk şirketleri onların oluyor sonrada karda da olsa şirket ortalığı aleve verip daha beter halde bırakıp gidiyolar hisseyi. Olan gene türk yatırımcıya oluyor. Borsaya yabancı fonlar giremesin dolaylıda olsa en azından amerikan ve avrupalı fonlar
    Cevapla