Türk bankada ilk robot işe başladı

Albaraka Türk, Robotik Süreç Otomasyonu uygulamasını başlattı. Bankada ilk robot işe başladı.

Türk bankada ilk robot işe başladı
Türk bankada ilk robot işe başladı
GİRİŞ 28.08.2018 15:04 GÜNCELLEME 28.08.2018 15:04
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Türk bankacılık sektöründe robot teknolojisi uygulamaları hızlanıyor. Katılım bankası Albaraka Türk, Türkiye’de ilk kez robotik süreç otomasyonu uygulamasını hayata geçirdi, ilk robot işe başladı.
 
Tıpkı bir insan gibi çalışan çok daha hızlı, hatasız işlem gerçekleştiren robot yazılım ortalama bir çalışana göre 3 kat daha hızlı ve 7 gün 24 saat yüzde 100 verimlilikle çalışarak işlemleri hatasız olarak gerçekleştiriyor.
 
POC aşamasına yapılan analizlere göre tek bir robot aylık olarak en az 15 bin TL tasarruf sağlıyor, yatırıma geri dönüş oranı yüzde 1.200'den fazla.
 
Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, "Şu anda ayda 600 saatten fazla çalışan saati tasarruf ediliyor. Bu sonuçlar 1 robotu yüzde 50-60 kapasite ile çalıştırma sonucunda elde edildi. Nihai olarak önümüzdeki 3 ayda 5 robotu tam kapasite ile çalıştırmayı bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Dijital devrimin insanların iş gücündeki rolünü dönüştürmesi, bankacılık sektöründe yeni mesleklerin öne çıkması bekleniyor. 

 

 

YORUMLAR 50
  • Yabuss 5 yıl önce Şikayet Et
    Verilen hedeflerini tutturabilecek mi çok metale diyorum :) birde bizdeki emekli potansiyeli 2 günlük maaş ödemesinde robotu çökertir.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    robotlaşmayla yoksa işçi sınıfının sonu mu olacak. herkes milyarder değil. her şey bir yere kadar.
    Cevapla
  • ALBARAKA 5 yıl önce Şikayet Et
    bittik biz:) bende albarakada çalışıyorum hatta nick im bile albaraka:)
    Cevapla
  • , 'garib 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzaya giden adamın hakkını vermek lazım mış meğer. BİZİM İNSANIMIZ HALA HAMALLIK PEŞİNDE. Hey gidi heyy. İşsizlik olur muş, muş muş da, mış mış. Cep telefonunu niye kullanıyon, yüksek yerlere adamlar yerleştir onunla haberleş, daha çok insan çalışır işsizlik biter kafasız!!!
    Cevapla
  • Mustafa çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar issiziz diye aglamasin bundansonra...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle