Ruhani'ye 5 soru sordular! Cevapları ikna edemeyince...

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, ülkedeki ekonomik sorunlara ilişkin mecliste yaptığı açıklamalar milletvekillerini ikna etmeyince konu yargıya taşındı.

Ruhani'ye 5 soru sordular! Cevapları ikna edemeyince...
Ruhani'ye 5 soru sordular! Cevapları ikna edemeyince...
GİRİŞ 28.08.2018 13:02 GÜNCELLEME 28.08.2018 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mecliste bankacılık yaptırımları, işsizlik, ekonomideki durgunluk, kaçakçılık ve döviz krizi konusunda kendisine yöneltilen 5 soruya yanıt verdi.

Kendisine yöneltilen sorulara ilişkin kabinesinin performansını savunan Ruhani, ekonomik sorunların ABD'nin yaptırımları geri getirmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

 

 

"HALKA UMUT AŞILANMALI"

Halka umut aşılanması gerektiğini kaydeden Ruhani, "İnsanların hayatlarının kasvetli resmini çizmenin daha fazla karanlığa yol açacağının farkında olun." dedi.

Yöneltilen sorulara Ruhani'nin verdiği cevaplardan sonra milletvekillerine yanıtların kendilerini ikna edip etmediği soruldu. Yapılan oylamada, Ruhani'nin, sadece bankacılık yaptırımları hakkındaki açıklamalarının milletvekillerini ikna ettiği sonucu çıktı.

İran Cumhurbaşkanı'nın işsizlik, ekonomik durgunluk, kaçakçılık ve döviz kriziyle ilgili kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar ise yeterli bulunmadı.

İran devlet televizyonu, meclisin ikna olmadığı konuların yargıya taşındığını duyurdu. Yargı incelemesinden sonra söz konusu meselelerin tekrar meclise gönderilerek milletvekillerinin Ruhani'nin başında bulunduğu hükümet hakkında nihai kararı vereceği kaydedildi.

YORUMLAR 9
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir savaş çıktığında ülkemize ilk saldıracak İŞİD, PKK ve İrandır. Yahudiler savaşmaktan korktukları için düşmanlarıyla savaşacak gruplar üretmekteler. Hepsinin altında da yahudi parmağı var.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne dostluklarına güvenilir .ne düşmanlıklarından korkulur.
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Orta Doğunun iki çıban var İran ve s.arabistan yönetimleri ve anlayışları,bu yöneticiler ve anlayışlar bizim dostumuz olamaz,onların bu halleri Müslümanlığa da yakışmaz,nitekim yakışmıyorlar,kendileri gibi olmayan düşünmeyen müslümanlarıda hor görür,ötekileştirir,gerektiğinde zulüm eder,zulüm edeni de destekler,hatta öldürür nitekim bunuda yapmıyor değiller,bunlara karşı dikkatli ihtiyatlı olmak lazımdır
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    İrana anbargoyu Türkiye deliyor, petrol sevkiyatı devam ediyor. Başı ne zaman sıkışsa Türkiye imdadına koşuyor. Ancak iran kafamızı başka yöne çevirdiğimiz an sırtımızdan vuruyor. İdlibe esad askerleri ile birlikte saldıracak. Onca masumun kanını dökecek. Türkiyeye yine göç dalgası başlayacak, Zaten ekonomik baskı altında olan Türkiyeyi daha da çıkmaza sokacak. Sonra dönecek İran Türkiyenin yanında diyecek, yersen. Pers imparatorluğunun çocukları başka ne beklenir. Yüzüne güler arkandan kuyunu kazar...
    Cevapla
  • kemalat 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Türkiye İRAN ı uyarmalı İDLİP e ESED saldırırsa oradan multeci gelırse kapıları açmıyacaz vebalini siz çekersiniz denmeli..Bunu Türkıye DUNYA ya erken ilan etmeli ESED saldırdıgı anda mültecilere sınır kapatılacak ESEDİ bir şekılde durdurun ..ESED ın saldırması demek TÜRKIYE -RUSYA -İRAN ın aralarının bozulması demektir...ESED saldırıdıgında mülteci akını olursa bu olur..ABD İSRAİL AVRUPA bu işi tezgahlıyor...AB nede mültecileri size göneririrz denmeli.
    Cevapla
  • Umut karka 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardes iranin bedel odeyecegi vakit yakindir tek dilegim sudur vatandası zarar gormesin sabir sabir
    Cevapla
  • MUSTAFA AKTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu soruyu SORANLAR Amerikanın İran içindeki uzantıları Bizde de bunlardan çokkkkkk varrr
    Cevapla
  • Yalan 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'a çamur atanlar önce kendilerine baksın
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    İranın kendisi en az İsrail kadar hain ve güvenilmez bir ülke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle