Balıkçının umudu palamutta

Batı Karadeniz'deki balıkçılar, 1 Eylül'de "vira bismillah" demek için teknelerinin ve ağlarının onarımını yaparak son hazırlıklarını tamamladı.

Balıkçının umudu palamutta
Balıkçının umudu palamutta
GİRİŞ 28.08.2018 09:54 GÜNCELLEME 28.08.2018 09:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Batı Karadeniz'in en önemli balıkçı limanına sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 1 Eylül'de "vira bismillah" demek için son hazırlıklarını yapan balıkçılar, yeni sezona palamut bolluğuyla başlayacak. 

Teknelerini ve ağlarını onararak hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, sezonun açılmasını bekliyor.

Palamut bolluğu dolayısıyla heyecanları yüzlerine yansıyan balıkçılar, sezona bereketli başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Denizde bol miktarda palamut var"

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun yaklaştığını ve balıkçıların denize açılmak için sabırsızlandığını söyledi.

Denizde bol miktarda palamut görüldüğünü aktaran Karakaş, "Sezon önümüzdeki günlerde açılacak. Şu anda denizde görülen palamudun durumu çok iyi. Belki bizim gördüğümüzden çok daha iyi olacak. Balıkçılar son hazırlıklarını tamamlıyor." diye konuştu.

Geride kalan sezonun hayal kırıklığıyla tamamlandığını dile getiren Karakaş, bu sezon palamuttan umutlu olduklarını kaydetti.

Karakaş, balıkçılığın hava şartlarıyla doğru orantılı olduğuna işaret ederek, "İnşallah havalar müsaade ederse güzel bir başlangıç yapacağız." dedi.

"Herkes 1 Eylül'ü bekliyor"

Yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan Arif Alkan da bu yıl diğer sezonlara göre bir ay erken palamut avlamaya başladıklarını ve denizde bol miktarda bu balıktan olduğunu söyledi.

Alkan, balıkçıların denize açılacakları 1 Eylül'ü sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

YORUMLAR 4
  • işçi. 5 yıl önce Şikayet Et
    30 tl altında palamut,20 tl hamsi,25 tl istavrit bulursanız hemen alın,boşuna umutlanmayın,balık artık zengin yiyeceği.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi o zaman tüm teknolojik cihazlarımızı alıp denizi talan edelim. Sonra da bu sene balık az çıktı diye oturup ağlarız. Kendimizi acındırırız. Mağduriyet edebiyat bu ara iyi prim yapıyor.
    Cevapla
  • Bence 5 yıl önce Şikayet Et
    Son iki aydır projektörlerle Marmara'da katliam yapan balıkçılar var. Tonlarca balık piyasada satılıyor. Adamlar sonra balık yok diye ağlıyor.
    Cevapla
  • Ahmet Ali Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Palumut cok varsa Hasmi de vadur Bol bol yicuuk
    Cevapla