10 gün sonra sahneye çıktı, doların ateşi yükseldi

Bayram tatili öncesi Standard & Poor's ve Moody's'in yaptığı not indirimleri piyasada etkisini göstermeyince tatil sonrası bu kez de Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratting sahneye çıktı.

10 gün sonra sahneye çıktı, doların ateşi yükseldi
10 gün sonra sahneye çıktı, doların ateşi yükseldi
GİRİŞ 27.08.2018 15:30 GÜNCELLEME 27.08.2018 17:28
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratting, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 6 binden fazla yabancı yatırımcıya güven verdiği zirveden 10 gün sonra sahneye çıktı. Konferans adı altında Türkiye'yi karalayan reyting şirketi, hem Başkan Recep Tayyip Erdoğan hem de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Sermaye kontrolü kesinlikle olmayacak" mesajı vermesine rağmen Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların aklını çelmek için "Türkiye sermaye kontrolüne mecbur kalabilir" açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yeni haftanın ilk gününe 6 TL’nin altında başlayan dolar yönünü yukarı çevirerek yüzde 3.5 artarak 6.25 seviyelerine kadar yükseldi. Kur 17:28 itibariyle 6.14 seviyelerinde işlem görüyor.

BAKAN ALBAYRAK KRİTİK TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları ele alındı.

AVRUPA’DAN TRUMP’A BÜYÜK ŞOK

Öte yandan Bakan Albayrak’ın ziyareti öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alan çok sert bir açıklama geldi. Macron, "Avrupa'nın savunması için ABD'ye güvenmemeliyiz, yeni bir proje yürütmeliyiz" dedi. Fransız lidere göre, kıtanın savunmasına tüm ülkeler dahil olmalı, buna Rusya da dahil.

BORSA İSTANBUL’DAN ÖNEMLİ DÖVİZ HAMLESİ

Borsa İstanbul AŞ, swap pazarının başta bankalar olmak üzere tüm finans sektörü katılımcılarına hizmet edecek şekilde borsada kurulması çalışmalarına başlandığını duyurdu. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada "Global finansal piyasalardaki en aktif pazarlardan biri olan swap pazarının başta bankalarımız olmak üzere tüm finans sektörü katılımcılarına hizmet edecek şekilde borsamızda kurulması çalışmalarına başlanmıştır. İlk etapta döviz piyasaları için hayata geçirilmesi planlanan swap pazarı ile birlikte, Borsa İstanbul Grubu olarak yeni ürün ve pazarlar konusunda çalışmalara devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR 58
  • Paris 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet istemiyo dusmesini millet dolar euroyla para kazanmayi seviyo y’a degilse millet istesin milletin onunde hicbirsey duramaz yatirim yapmayi sevmiyoz
    Cevapla
  • anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    siparişle puan düşürmek ancak hainlik ve mesleği ihanettir kuruluş amcının dışına çıkan bu pion kuruluşları kınıyoruz allah layıklarını er zamada versin gün gelir hesabı önüne konur herkes işini gerçek ve hukuka uyğun yapmalıdır kul hakkıyla yapılan bu üçkağıtçılık finans tarihine kara leke olarak gececektir.
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    "Bir paranın nereden geldiğini öğrenmek istiyorsan, nereye gittiğine bak. İmam-ı Azam" Bir köşesi delik olan cebi, boşuna doldurmayın. Para konuşunca, doğruluk susar. Mesele para ise gerisi önemli değil... Meselenin Özü: ABD Paranın Kulu; Biz ALLAH'ın kuluyuz
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Borsa hisselerinde tamamen dövizle hisse alım satım satımı yapılsa TL düşüşü nedeni ile zarar eden yabancı yatırımcının istanbul borsasından kaçma riski ortadan kalkar.
    Cevapla
  • YOK 5 yıl önce Şikayet Et
    yerlide dolar alır seyret cümbüşü
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne istiyorsunuz Türkiye'den? Zayıflatıp güçsüz düşürüp planlarınızı uygulamak mı . Uyandık artık yemeyecez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle