TESK'ten "Türkçe tabela" talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkçe tabela kullanımının vergi indirimi ile özendirilebileceğini belirtti

TESK'ten "Türkçe tabela" talebi
TESK'ten "Türkçe tabela" talebi
GİRİŞ 26.08.2018 15:01 GÜNCELLEME 26.08.2018 15:33
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Palandöken, yaptığı açıklamada, tabela kirliliğini engellemek ve dilin yozlaşmasını önlemek için tüm iş yeri sahiplerinin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen tabela standartlarına uyması gerektiğini ifade etti.

Tabela standartlarına uymayan iş yerlerinin, bazı belediyelerde olduğu gibi ülke genelinde denetlenmesine ihtiyaç olduğuna işaret eden Palandöken, şu önerilerde bulundu:

 

 

"Tüm ticari müesseseler kullandıkları tabelalar için belediyelere her yıl ilan ve reklam vergisi ödemekte. Eğer Türkçe karakterli tabelaları kullananlara belli oranlarda indirim veya tabela vergisi muafiyeti getirilirse iş yeri sahipleri tabelalarda yabancı kelime kullanmaktan vazgeçer. Ülke genelindeki bazı belediyelerde olduğu gibi, en az yüzde 75'i Türkçe olmayan tabela kullanan iş yeri sahipleri uyarılmalı. Çünkü yabancı kelimelerden oluşan tabelalar hem vatandaşlar tarafından anlaşılmıyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Yerli ürünlerimizin üretilip satıldığı iş yerlerinde bile dikkat çekmek için yabancı kelimelerin yazılı olduğu tabelalar kullanılıyor. Tüm iş yerleri TSE’nin belirlediği tabela standartlarına uymalı." 

YORUMLAR 34
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    tabela dükkanın aynasıdır, beğenmezsem girmem, çünkü barizdir ki içi de tabelası gibi çöplüktür.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İndirim yerine türkçe tabela azmayan kara vergi artırımı yapın.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ingilizce fransızca tabelayı asan türk vatandaşı olduğu için ülke ingiliz ya da fransızlaşmıyor. kaç tane ingiliz gelip iş yeri açıp ingilizce tabela asmış. suriyelilerde durum farklı. tabela da tabelayı asan da arap..
    Cevapla
  • adsız 5 yıl önce Şikayet Et
    komedyen gelse beni böyle güldüremezdi. yoruma bak, kafayı oku.
    Cevapla
  • Oğuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır ingilizce , Fransızca, İtalyanca, Yunanca kelimelerden oluşan tabelalar ülkenin her tarafına asıldı. Sözkonusu Arapça olunca kıyamet kopuyor..İslâm kültürünün bir parçası olan bu dile karşı hazımsızlık neden.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki vergi ödüyorlar da birde indirim istiyor yuzsuzler. Gidin bakın bir çok esnafın vergi levhasında matrahsiz yazıyor yani zaten vergi vermiyor. ! .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle