Bakan Varank'tan doların gücünü kırma formülü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Dijital ekonominin araçlarıyla siyasi müdahalelerden bağımsız bir ödeme ve takas sisteminin uygulanması yollarını bulabiliriz. Böylece bazı para birimlerinin küresel ayrıcalıklarını kırabiliriz." dedi.

GİRİŞ 25.08.2018 07:59 GÜNCELLEME 25.08.2018 11:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'nda, dijital devlet prensiplerine ilişkin bir konuşma yaptı.

TİCARET SAVAŞININ KAZANANI OLMAZ

 

 

Küresel ekonominin, ekonomik, sosyal ve teknolojik anlamda daha hızlı değişimlere maruz kaldığına işaret eden Varank, bir tarafta da ticaret savaşlarının bütün küresel gündemi şekillendirdiğini ancak ticaret savaşının bir kazananı olmayacağını dile getirdi.

Varank, iki hafta önce Türkiye'nin istemsiz bir şekilde söz konusu savaşın bir parçası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

RİSK BÜTÜN ÜLKELER İÇİN MEVCUT

"En önemlisi bu savaş finansal bir savaşa dönüştü. Sonuç olarak para birimimizde bazı oynaklıklar gördük. Bu hareketlenmenin hiçbir mantıklı makro ekonomik dayanağı yoktu. Reel sektör ve bankacılık sektörü göstergelerimiz güçlü. Planlı ve kararlı adımlarımız sayesinde bu saldırıyla baş edebildik. Mesele şu ki bu Türkiye'nin başına geldi ancak risk bütün ülkeler için mevcut, diğer ülkeler de benzer durumlarla karşı karşıya kalabilir."

Öte yandan yeni bir teknolojik döneme tanıklık edildiğine dikkati çeken Varank, dünyanın eşi benzeri görülmemiş büyük değişimlerin hala başında olduğunu ifade etti.

BAZI PARA BİRİMLERİNİN KÜRESEL AYRICALIKLARINI KIRABİLİRİZ

Varank, dijital ekonominin büyük bir güce sahip olduğunu belirterek, "Dijital ekonomi, yeni sanayi ve finans devriminin ateşleyicisi haline geliyor. Dijital ekonominin araçlarıyla, her türlü siyasi müdahalelerden uzak ve bağımsız bir ödeme ve takas sisteminin uygulanması yollarını bulabiliriz. Böylece, bazı para birimlerinin de küresel ayrıcalıklarını kırabiliriz. Bunun mümkün olduğunu düşünüyor ve üzerinde çalışmaya değer önemli bir konu olduğuna yürekten inanıyorum." diye konuştu.

 

YORUMLAR 13
  • solcu türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış... bitcoin 32 binden 5 bine düştü sanal paranin hiç güvencesi yok paramiz çöp olur. kuresel çerçevede brics veya abnin kabul edebilecegi ortak para birimi uretilsin ama sanal degil basilabilen para
    Cevapla
  • Kripto para... 5 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz birtek yolla olabilir o da kripto para... Doları piyasadan çekince TL karşısında değerlenir ancak herhangi bir kripto parayı piyasadan çekmeye başlarsanız bütün piyasa artar kısacası paranız değer kazanır...
    Cevapla
  • İnşallah 5 yıl önce Şikayet Et
    dolardan kurtuluruz inşallah bu kurların yükselişinden kimler zengin olmuşsa araştırılsın lütfen içimizdeki yahudiler bulunsun
    Cevapla
  • abbas kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    en güzeli külçe altın bütün dünyada geçer
    Cevapla
  • Okuyucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Külçe altının fiyatlandırılması dünya üzerinde dolar bazında ons olarak değerlendiriliyor. Önce altının dolar ile fiyatlanmasını kaldırmak lazım.
    Cevapla
  • rfa 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendı krıpto paramızı cıkarmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle