Bakan Varank'tan Arjantin'de kritik görüşme

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile Arjantin'de görüştü.

Bakan Varank'tan Arjantin'de kritik görüşme
Bakan Varank'tan Arjantin'de kritik görüşme
GİRİŞ 24.08.2018 16:06 GÜNCELLEME 24.08.2018 17:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi temsilen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar  Toplantısı'na katılmak için Salta'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, diğer ülkelerin  temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Varank, Salta'daki temasları sırasında, Rusya Dijital Kalkınma,  Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile 30 dakika süren bir  görüşme yaptı.

Görüşmenin ana gündem maddesi, Türkiye'de kurulacak Uzay Ajansı oldu.  İki ülkenin bakanları, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulumu ve sonrasında muhtemel iş  birliğinin geliştirilmesini görüştü.

Karşılıklı yatırımların da masaya yatırıldığı görüşmede, Türkiye'ye  yönelik doğrudan yatırımların artırılması, Türk girişimcilerin de Rusya'daki  yatırımlarını yoğunlaştırmasına ilişkin çalışmaların hızlandırılması konusunda  görüş birliğine varıldı. Görüşmede her iki taraf, bilgi teknolojileri ve iletişim  konularında çalışma grubunun kurulmasını kararlaştırdı. İki bakan, Antalya  Gözlemevi'nde kurulan Türkiye ve Rusya ortak yapımı 1,5 metrelik RT 150  Teleskopu'nun daha verimli kullanılabilmesi için iş birliğinin devam etmesi ve  geliştirilmesinde mutabık kaldı.

İki ülke bakanları karşılıklı ülke ziyaretlerinin gerçekleşmesine  yönelik davetlerde bulundu.

YORUMLAR 5
  • aydinft 5 yıl önce Şikayet Et
    yarım saatte ne kadar konu konuşup karar almışlar
    Cevapla
  • Tohat'li Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adami seviyorum..sempatik ve is bitirici...
    Cevapla
  • inşaat işçisi 5 yıl önce Şikayet Et
    konstanstin istanbulun eski adı
    Cevapla
  • Artuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Endülüs'ü 800 küsür sene sonra geri aldılar, bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • Deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya eski adı, zaten ezelden bizim olduğunu iddia etmiyoruz ki, fatih dedemiz geldi kılıcıyla topuyla aldı. Yiyorsa geri alsınlar, bu mantıkla onlar için istanbul neyse, mekke de odur bizim için.
    Cevapla