Zorunluydu, kaldırılıyor! Hastanelerde yeni dönem

Sağlık Bakanlığı hasta mahremiyetini koruyacak yeni bir uygulama başlatıyor. Poliklinik ekranlarında istemeyen hastaların isimleri gizlenecek.

Zorunluydu, kaldırılıyor! Hastanelerde yeni dönem
Zorunluydu, kaldırılıyor! Hastanelerde yeni dönem
GİRİŞ 24.08.2018 10:12 GÜNCELLEME 24.08.2018 10:44
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Hastalar isimlerinin ekrana yansıtılmasını istememeleri durumunda sıra numarası, hasta numarası ya da TC kimlik numaralarıyla muayene alanlarına çağırılacak.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, uygulamayla hasta mahremiyeti maksimum ölçüde sağlanmış olacak. Yaşadığı rahatsızlığın duyulacağı endişesiyle doktora başvurmaktan çekinen çok sayıda hastaya bu yolla sağlık hizmeti verilebilecek. Söz konusu uygulamanın pilot olarak psikiyatri ve kadın doğum gibi polikliniklerde başlatılması planlanıyor. 

 

 

YORUMLAR 78
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    eksik çok mahremiyete sadece isim yeter mi arkadaş özellikle kadın doğumlar bir tane kadın doktor bulamıyorsun yetkililerden ricam bu ve bunun gibi sorunları da çözün
    Cevapla
  • V Atandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük başarısı. Kimin aklına gelmişse kutularım.
    Cevapla
  • Büsra 5 yıl önce Şikayet Et
    Oncelikle doktorla hastanin yalniz muayene ortami olmasi gerekli. Ben muayene esnasinda iceride doktor yakini, guvenlik vs otruruken doktora sikayetimi anlatamiyorum. Zaten çoğu ilgilenmiyor dinlemiyor yuzumuze bile bakmiyor. Yada ayni anda iceride 3 4 hasta varken nasil muayene olabilirim saglikli bir sekilde. Bunlar daha onemli bana gore.
    Cevapla
  • Only 5 yıl önce Şikayet Et
    Mantıksız bir uygulama. Sağlık bakanlığı önce hastahanelerde çalışan bilgisiz ve tecrübesiz doktorları eğitmeye yönelik çalışmalar yapmalı.
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    her yeni uygulama mutlaka bir ihtiyaçtan gereklilikten doğmakta. telefonla randevu alma sisteminde de bazen tıkanıklık oluyor mu yoksa bana mı tesadüf etti. bu konuda biraz daha kolaylıklar bekliyoruz. ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle