Avrupa'yı solladık! En çok Türkler aldı

Geçen yıl 20 bin dolar sınırına dayanan Bitcoin bu yıl 5 bin ila 7 bin dolar bandına sıkışmış olsa da son rakamlar Türklerin bu para birimine ilgisinin artarak devam ettiğini gösteriyor.

Avrupa'yı solladık! En çok Türkler aldı
Avrupa'yı solladık! En çok Türkler aldı
GİRİŞ 22.08.2018 13:10 GÜNCELLEME 22.08.2018 13:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2017 yılı kripto paralar için adeta patlama yılı oldu. Medyada manşetlere düşen haberler, Paris Hilton ve Floyd Mayweather gibi ünlülerin yaptıkları açıklamalar bu ilgiyi daha da arttırdı.
 
2018'de ise rekor üstüne rekor kıran kripto paralarda yön değişti. 2017 yılının Aralık ayında tanesi 20 bin dolar sınırına dayanan bir Bitcoin bu yıl 5 bin 879 dolara kadar geriledi. Şu an bir bitcoin 6 bin 684 dolardan işlem görüyor ve yıllık bazda yüzde 51 değer kaybetmiş durumda. 
 
Ancak araştırma şirketi Statista'dan Raynor de Best, düşük fiyatların yeni yatırımcıların bu piyasaya girmesi için cazip bir fırsat sunduğu görüşünde.
 
Diğer yandan ING Uluslararası Araştırma tarafından yapılan bir anket Türklerin Bitcoin'e devam eden ilgisini de gözler önüne seriyor.
 
Ankete katılan Türklerin yüzde 18'i Bitcoin'e sahip olduğunu belirtti. Böylece Türkler Avrupa içerisinde bu paraya en fazla sahip olan kişiler oldu.
 
İkinci sırada yüzde 12 oran ile Romanyalılar, üçüncü sırada ise yüzde 11 ile Polonyalılar bulunuyor.
 
Avrupa'da bu paraya en az sahip olan ülkelerin başını ise yüzde 4 ile Lüksemburg çekiyor. Bu ülkeyi sırasıyla yüzde 5 ile Belçika ve yüzde 6 ile Fransa takip ediyor. 

YORUMLAR 11
  • dogrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    haram para. gerçek değeri sıfır tamamen şişme balon, ekonomik bir değeri yok. bu sanal para balonlarinin titan zincirlerinden ne farkı var? para geldikçe piyasa değeri artar ama para girişi durup çıkış başladığında hizla düşecek ve balon patlayacaktir çünkü gerçek değeri sıfır. abd doları gibi. bu paralara yatırım yapmayın, günahtır haramdir.
    Cevapla
  • Londra'lı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen müftümüsün, imammısın, evliyamısın kardeşim. Bilip bilmeden konuşmaktır Haram olan. Vesselam.
    Cevapla
  • serhat yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    20000 lerden 5000, 6000 lere düşmüş. Türkiye,romanya ve polonya úlke vatandaşları kısa yoldan zengin olmak için hemen hücum etmişler. dikkat edin 50 kuruşa düşmesin. Aç gözlü olmamak lazım.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen bu tur paralara yatirim yapmayin. Isterlerse bir anda degerini 1milyona cikarirlar ardindan 5 dakika icinde 1 liraya dusururler. Amerika zamaninda cine karsi bu kallesligi yapmisti. Uyanik olun
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetçileri develti dahil etmeseydiler düşmezdi.
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Blockchain yeni gelecek. Evet en çok Bitcoin Türk vatandaşlarında Neden??? Doları bozdur Euroyu bozdur Altını bozdur ve Tl'ye çevir diyor RTE.. Vatandaş :Dolarım ,Eurom ve Altınım yok diyor yalanda söylemiyor yani vicdanı rahat sadece Bitcoini var Garibin onada kimse ulaşamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle