Bakanlıktan "canlı hayvan ithalatı" açıklaması

Canlı hayvan ithalatı kapsamında kesimlik hayvan ve et ithalatının sadece Et ve Süt Kurumu tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlıktan "canlı hayvan ithalatı" açıklaması
Bakanlıktan "canlı hayvan ithalatı" açıklaması
GİRİŞ 19.08.2018 17:02 GÜNCELLEME 19.08.2018 17:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığınca, bir internet sitesinde yer alan habere  ilişkin açıklamada bulunuldu.

Açıklamada, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun hazırladığı  rapora atıfta bulunularak Türkiye'de hayvancılığın iflas noktasına getirildiği,  yine  et ve canlı hayvan ithalatının AK Parti'li kişilerce yapıldığına ilişkin  iddiaların yer aldığı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye'de canlı hayvan ithalatı kapsamında kesimlik hayvan ve et  ithalatının sadece Bakanlığa bağlı Et ve Süt Kurumu tarafından  gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, besilik ve damızlık hayvan  ithalatının da ithalat yapmak isteyen işletmelerin kontrol belgesi alması  koşuluyla gerçekleştirilebildiği kaydedildi.

Damızlık ve besilik hayvan ithal etmek isteyen ve Bakanlık tarafından  istenen belgeleri tamamlayarak ithalat başvurusunda bulunan her işletmeye izin  verildiğinin vurgulandığı açıklamada, söz konusu haberde bahsi geçtiği gibi  herhangi bir kesime ithalat yaptırıldığı gibi bir durumun söz konusu olmadığının  altı çizildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızca 2017'de başvuru yapan işletmelere bin 100 adet kontrol  belgesi verilmiş ve 139 bin 906 damızlık büyükbaş hayvanın ithalatına izin  verilmiştir. 2018'de ise bugün itibariyle 420 adet kontrol belgesiyle 61 bin 74  damızlık büyükbaş hayvanın ithalatına imkan sağlanmıştır. Besilik hayvan  ithalatında da 2017'de 3 bin 500 adet kontrol belgesi verilmiş ve 750 bin  büyükbaş hayvanın, 2018'de de günümüz itibarıyla bin 100 adet kontrol belgesi  verilerek 650 bin büyükbaş hayvanın ithalatına izin verilmiştir. Netice  itibariyle Bakanlığımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yürüttüğü  politikalarla gerek hayvancılık sektörünü, gerekse de üretici çiftçilerimizi  desteklemeye ve vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya devam edecektir.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli üretim yapmaya baslayin artik .devlet bunu desteklemeli her ithalat ülkeye zarar .ancak mecburi seylerde ithalat yapin.üretim üretim üretim ihracat ihracat .yegane ekonomik cözüm
    Cevapla
  • NE ÖNEMİ VAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Canlı hayvan ithalatı YAPMAYIN.PİYASAYA GİRDİLERE HAKİM OLUN ÜRETİCİYİ ARACILARIN BOYUNDURUĞUNDAN KURTARIN YETER. KİMİN İTHALAT YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL.
    Cevapla