Türkiye'den dev adım!

Savunma Sanayii Başkanlığı yerli uyduların yörüngeye fırlatılmasında kullanılacak yeni bir 'mikro uydu fırlatma sistemi' için hazırlıklar başladığını duyurdu.

Türkiye'den dev adım!
Türkiye'den dev adım!
GİRİŞ 19.08.2018 06:55 GÜNCELLEME 19.08.2018 08:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, mikro uyduların yörüngeye taşınmasını sağlayacak yeni bir uydu fırlatma sistemi için hazırlıklar başladı.

Mikro Uydu Fırlatma Sistemi, 100 kilogram ve altındaki küçük uyduların alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmesinde kullanılacak. Buna göre geliştirilecek olan roket maksimum 400 kilometrelik irtifaya kadar uydu taşıyabilecek. Bildiğiniz gibi Uluslararası Uzay İstasyonu ve birçok küp uydu da benzer yüksekliklerde görev yapıyor.

 

 

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından atılan tweet'e göre roket sisteminin geliştirilmesine yönelik üretim/test altyapısı ve fırlatma üssü kurulması yeteneğinin kazanılması için yakında sözleşme imzalanacak. Sistemin tam olarak ne zaman göreve hazır hale gelebileceği konusunda ise şu an için net bir şey yok.

ROKETSAN  DAHA BÜYÜK BİR ROKET GELİŞTİRİYOR

Ayrıca daha büyük uyduların yer eş zamanlı yörünge gibi (~35km) çok daha yüksek irtifalara yerleştirilmesine yönelik büyük bir roket sistemi üzerinde de çalışmalar sürüyor. ROKETSAN geçtiğimiz yıl bu dev rokete ait ilk tasarım görüntüsünü yayınlamıştı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 23
  • Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Kuzey kore ile Gizli Anlasma yaparak,Teknolojiyi ucuz bir sekilde Ülkemize kazandirabilir.Her seyi Aciktan yapmak gerekmez.
    Cevapla
  • ömer s. 5 yıl önce Şikayet Et
    bu proje ülkemize uzun ve kitalar arasi füze gelistirme yolunu acmis bulunuyor,, uzay programin olmadan uzun menzil füze yaparsan herkezin gözüne batacak, saldiri amacli yapiyorlar diyecekler ve önümüze engel koyacaklar, ama böyle bir projemiz oldugunda kimse sesini cikaramaz,,,irana ve kuzey koreye yapilanlar malum, kuzey kore nükler testlerden ziyade füze projelerinide durdurmalarini istiyor abd ve uluslararasi cetesi
    Cevapla
  • alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    cok gec kalinmisti iyi bir proje insallah bir an onca hayata gecer
    Cevapla
  • Darendeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu konularda Rusya ve Ukrayna'dan Destek Almamız Lazımdır.Hayırlısı Olsun
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hayırlısı olur hepimiz için türk milleti için amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle