Erdoğan'ın işaretiyle 3 günde yüzde 121 arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesinin ardından vatandaş yerli cep telefonuna yöneldi. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Erturan, paltformalarında yerli cep telefonu aramalarının son 3 günde yüzde 121 oranında arttığını söyledi.

Erdoğan'ın işaretiyle 3 günde yüzde 121 arttı
Erdoğan'ın işaretiyle 3 günde yüzde 121 arttı
GİRİŞ 18.08.2018 12:55 GÜNCELLEME 18.08.2018 12:56
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, yerli cep telefonu satışlarına ilişkin soruları cevapladı.

Hepsiburada olarak 30’un üzerindeki kategoride yaklaşık 14 milyon ürün çeşidini müşterileriyle buluşturduklarını aktaran Erturan, son dönemde yerli işletmelerin Hepsiburada platformu içindeki aktivitesini artırdığını kaydetti.

 

 

Düzenli artış yaşanıyor

Erturan, "Modadan hızlı tüketime, mobilyadan elektroniğe uzanan kategori çeşitliliğimiz sayesinde platformumuzdaki yerel ürün miktarımızın Türkiye’deki perakendeye kıyasla ortalamanın üzerindeki seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Buna paralel olarak platformumuzda sanal mağaza açan yerel işletmelerin ağırlığının, ithalat yapan tedarikçilere göre daha fazla olduğunu ve yerel işletmelerin sunduğu ürünlerin ağırlığının düzenli olarak artış gösterdiğini gözlemliyoruz." bilgilerini verdi.

Yerli telefonlar rekabetçi fiyatlar sunuyor

E-ticaretin Türk lirası bazında ticaret hacmini artırıcı etkisine dikkati çeken Erturan, "Yerli ve milli ürünlerimizin pazar payının artmasına yönelik özel çalışmalar da yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde Türk üreticilerinin ve girişimcilerin işlerini e-ticarete taşımaları ve büyümeleri gerçekleşiyor, yerel ekonomiler daha hızlı güçleniyor ve pazar özellikle Türk lirası bazında büyüyor. Hepsiburada olarak düşük marj uygulayarak, sene içinde yerli cep telefonlarında piyasaya göre rekabetçi fiyatlar sunuyor ve müşterilerimizi milli ürün kullanmaya teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüzde 121 artış var

Erturan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında, yerli cep telefonu kullanımını işaret etmesine ilişkin şunları söyledi:

"Henüz satışlardaki etki ve yönelim ile ilgili net bir bilgi vermek için çok erken. Ancak platformumuzda yerli cep telefonu aramalarında son 3 günde yüzde 121 artış olduğunu gözlemledik. Bu gelişmenin ilerleyen günlerde satışlardaki etkisini göreceğiz. Hükümetimizin yerli üretim ve tüketim ile ilgili çağrıları doğrultusunda, biz de pazarın önemli oyuncularından biri olarak gerekli aksiyonları almaya odaklanıyoruz.

YORUMLAR 35
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli malı Türk'ün malı, herkes onu kullanmalı.Bu topluma bu özendirilmeli.Fakat kalite'de en az bir o kadar arttırılmalı.Biz toplum olarak fırsatçılığı seviyoruz.Kurban gelir hayvan fiyatları, Ramazan ayı gelir gıda fiyatları tavan yapar.Şimdi yerli dediğimiz bir kaç marka elektronik markalarıda başlar fiyat yükseltmeye.Bizim toplumumuza bu ruh aşılanmalı.Eğitim ruhu, bir Türk dünya'ya bedeldir ruhu, bizim bizden başka dostumuz yok ruhu, peygamber efendimizin ve ashab-ı güzin efendilerim izin ruhu.
    Cevapla
  • Murat bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Apple Ürünlerini. almayın hem çok pahalı. hemde ios android kadr kullanışlı değil. ABD Den gelen ürünlerin bir çoğunu artık almayın. Bir sürü Kaliteli telefonlar var sony var samsung var.
    Cevapla
  • haklı 5 yıl önce Şikayet Et
    kise zorlamıyorki ayfon al başkasını al diye biz çok şey bildigimizden türk milleti göstrişi sever
    Cevapla
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet olarak yerli ürünlere coktan gecmemiz lazımdı. yinede gec sayılmayız. ancak yerli ürünlerde kaliteyi arttırmak lazım bunu devlet denetleme kurumlarının takip etmesi lazım. kalite standartlarını yükseltmek lazım. fiyatlari iyi denetlemek lazim. yanlış yapanlarında defterini dürmek lazım... ya nolacak nasıl olsa alan olur, dışını süsle içini boşaltıp sun. iyisini üstte kötüsünü alta koy gitsin. işte buna dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • Turco 5 yıl önce Şikayet Et
    Almaz bizim millet. Sadece araştırırlar hepsi o. Marka ve gösteriş hastalığı o kadar kolay yıkılamaz. Turbo Kapitalistler o önyargıyı yıllardır bina ediyor. Bir cümleyle yıkılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle