Dolarda düşüş sürüyor

Dün Katar'ın 15 milyar dolar yatırım yapacağını açıklaması sonrası düşüş seyrine giren dolar günü 6 TL'nin altında kapatmıştı. Dolar/TL, güne düşüşle başlayarak 5,6985'i görmesinin ardından 5,70 seviyesinde dengelendi.

Dolarda düşüş sürüyor
Dolarda düşüş sürüyor
GİRİŞ 16.08.2018 09:12 GÜNCELLEME 16.08.2018 11:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hafta başından bu yana düşüş eğiliminde olan dolar/TL, dün akşam borsa kapandıktan sonra gelen, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacağı haberi ile 5,8580'e geriledi ve günü yüzde 7,2 azalışla 5,9039'dan tamamladı.

Dolar/TL, bugün 5,6985'e kadar gerilemesi sonrasında saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 3,5 düşüşle 5,70 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL 6,5155’ten, sterlin/TL de 7,2920'den işlem görüyor. 

 

Dolar şu sıralarda 5.76 seviyelerinde işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretim verisi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla saat 16.00'da gerçekleştireceği telekonferans görüşmesinin takip edileceğini belirtti.

Yurt dışında veri gündeminin ve ABD ile Çinli yetkililer arasındaki görüşmeden çıkabilecek haberlerin gündemin odağında olduğunu dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 6 seviyesinin altına kalındığı sürece düşüşlerin ivmeleneceğini ve 5,00 seviyesinin gündeme geleceğini kaydetti.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artmasını bekliyor. Haziranda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 4,7 artacağı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 0,9 gerileyeceği tahmin ediliyor. Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, mayısta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi yıllık bazda yüzde 6,4 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi endeksi de aylık bazda yüzde 1,6 azalmıştı.

BORSA GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Açılışta BIST 100 endeksi, 1.229,82 puan ve yüzde 1,36 yükselişle 91.492,77 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 1,84, holding endeksi de yüzde 1,10 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en fazla değer kazanan yüzde 3,77 ile finans kiralama, faktoring oldu.
 
Dün, dünya borsalarındaki negatif seyrin etkisiyle 90.000 sınırına kadar gerileyen BIST 100 endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 3,38 değer kaybıyla 90.262,95 puandan tamamladı.
 
Dün, Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacağı haberinin piyasalarına ilişkin morallerin yükselmesine neden olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 90.000 seviyesinin destek, 92.500 puanın direnç konumuna geldiğini söyledi.

YORUMLAR 8
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez. yakalamışken iyice düşürmek lazım
    Cevapla
  • öten horoz 5 yıl önce Şikayet Et
    istediği kadar insin yarın yine çıkar. acil abd karşıtları yeni ortak para birimi oluşturmalı
    Cevapla
  • yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah a Şükür ekonomik darbe teşebbüsü de püskürtülüyor.Şimde bizlere düşen bu saldırıdan ders çıkarıp varsa ekonomide bir takım açık noktalar ivedilikle kapatılması,üretim ekonomisine geçilmesi,teknolojik bağımlılığının yerli üretim ile sonlandırılması,İsrafın önlenmesi,tasarrufa gidilmesi ve içeride milli birlik ve beraberliği güçlendirici adımların daha da artırılması...
    Cevapla
  • kiowa 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik saldırı ile dövizin yükselişini fırsat bilen fırsatçılar hemen hemen iğneden ipliğe her şeye zam yaptılar, oahalanmayan şey klamadı..pekiii döviz düştüğü zamanda fiyatlar düşecekmi sanki????elbette hayır...maalesef içimizdeki fırsatçıları ve trumpları yola getirmek lazım...bunlar öyle tiplerki dözviz yükselmeye başladı ertesi günden yani 11 ağustostan itibaren her şeye en aaz %25 den başlayan ve %100 e varan zamlar yapıldı...işte bunları cezalandırmak lazım..devletimiz bunlara gerekeni yapmalıdır...tehlikenin önemli bir ayağıda içerideki hainler ve fırsatçılardır..
    Cevapla
  • mecburen 5 yıl önce Şikayet Et
    ben yurtdışına çıkacağım, mecburen dolar almak zorundayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle