Türkiye'den ABD'ye 533 milyon dolarlık misilleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk şirketlerinin haklarını koruyacaklarını belirterek "Karşılık vereceğiz" dedi. Bakan Pekcan, yüksek büyüme oranlarının sürdürüleceğini aktardı.

Türkiye'den ABD'ye 533 milyon dolarlık misilleme
Türkiye'den ABD'ye 533 milyon dolarlık misilleme
GİRİŞ 15.08.2018 13:12 GÜNCELLEME 15.08.2018 14:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Afrika Kıtası'nda yer alan ülkelerin büyükelçileriyle yapılan toplantıda konuştu. ABD'ye uygulanan ek gümrük vergilerine ilişkin açıklama yapan Pekcan, "ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik" ifadelerini kullandı.

Pekcan şunları söyledi:

"Siyasi farklılıklar ile ekonomik konular ayrı tutulmalı. Türk lirası olumsuz etkilendi fakat bu kaklıcı değil geçicidir. Büyüme potansiyele sahip bir ülkeyiz. Ülkemize yönelen ekonomik saldırıları en etkin şekilde aşıyoruz. ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık. Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik. ABD'nin haksız işlemleri karşısında Türk firmalarının hakkını korumaktan asla imtina etmeyeceğiz, gereken karşılığı vereceğiz. ABD'nin demir çeliğe ek vergi kararı ABD'li ihracatçıyı da olumsuz etkiler. ABD önemli bir ticaret ortağımız ama tek partnerimiz değil. Başka ortaklıklarımız, alternatif pazarlarımız bulunmaktadır"

 

 

YORUMLAR 3
  • VATANINI SEVEN 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın en hassas karın olan film endüstrisi ürünlerine, hollywood yapımı ürünlere çok yüksek oranlarda vergi konulması gerekiyor. Film başı 1.000.000 USD bölüm başı 100.000,00 USD gibi. Her film için her seyirci, her tv izleyicisi ABD ye para ödüyoruz. İbret olması için çok acele vergi konulması gerekiyor.
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen, artık tüketerek değil üreterek büyüyen bir ekonomik model yapılandıralım sayın bakanım. Buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük hep birlikte.
    Cevapla
  • Ayd 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Gazamız mübarek olsun
    Cevapla