BDDK'dan dövize yeni hamle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), swap işlemleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Kurum swap işlemlerinde özkaynak sınırını yüzde 50'den yüzde 25'e düşürdü.

GİRİŞ 15.08.2018 09:43 GÜNCELLEME 15.08.2018 10:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bankaların swap işlemlerine getirilen kısıtlamalarda oran değişti. Bankaların swap işlemler toplamı bankaların yasal özkaynak toplamının yüzde 25'ini geçemeyecek.

BDDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde  spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %25’ini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır."

 

YORUMLAR 5
  • yahya duman 5 yıl önce Şikayet Et
    doları bu hamle dusurdu bankalarin eli kolu bağlandı
    Cevapla
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 10 a inmeli
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    icinde oldugumuz olagan ustu halde yuzde 25 dahi cok yuksek en fazla yuzde on olmali siyonlar ve evangelikler cildirmis aciktan dusmanlik ediyor bizde aciktan tedbirimizi akmaliyiz icimizdeki hainlerden isbirlikcileri kendini satan usaklarindan kurtulduktan sonra hic bir guc ulkemin karsisinda duramiyacak.
    Cevapla
  • Mardini 5 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan parayla döviz alim sayımı sıfırlasın. Hatta bu suç. Dolandırıcılik
    Cevapla
  • slmn 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim cebinde 100 tl 5000tl olanda 3-5 kuruş kazanacam diye döviz alıyor.Fiyat arz talebe göre oluşuyorsa .Bu gereksiz talebin önüne geçilmeli.Adam dövizden kazandım dediğini fiyat artışına veriyor olan garibana ve memlekete oluyor.dövizden para kazanacam zihniyetinde olanların önüne geçilmeli.Döviz alma ihtiyacı olanları ayrı tutuyorum.
    Cevapla