Erdoğan boykotu açıkladı, hisseleri uçuşa geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye boykot uygulanacağını ve iPhone yerine Vestel Venüs telefonun kullanılmasını söylemesinin ardından Vestel'in hisseleri yükseldi.

GİRİŞ 14.08.2018 12:13 GÜNCELLEME 14.08.2018 12:32
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin kur saldırısıyla ilgili, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını söyleyerek, "Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT KARARI

Erdoğan, "Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var, Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde 'Kongre izin vermiyor' diyorlardı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bunları üretiyoruz. Sıkıntımız yok. Batı'da yapacağımız pek çok görüşme olacak. Batı'dan dostlar arıyor, görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Türkiye'de bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, bir araya geleceğiz. Gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rabbimizin yardımı yakındır, endişe etmeyin" ifadelerini kullandı. 

 

YÜZDE 7 PİRİM YAPTI

Açıklama öncesi yüzde 2.6 yükselişle 8.57 liradan işlem gören Vestel Elektronik hisseleri, açıklamanın ardından yüzde 7 primle 8.94 liraya kadar yükseldi. Vestel Elektronik hisseleri saat 11:58'de yüzde 4.8 yükselişle 8.75 liradan işlem görüyor. BIST 100 endeksi ise yüzde 1.1 artıda.

YORUMLAR 122
  • yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece vestel yok ki sayın başkanım general mobile ve reeder i de unutmamak lazım :)
    Cevapla
  • gubudik 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli sıgara içmek istiyorum
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    LÜTFEN bir Kurum %100 yerli ürünler listesi yayınlasın.Hatta bu listeyi Gazete eki olarak dağıtır ise çok iyi olur.Alışverişimizi ona göre yaparız.ABD mallarını boykot edelim derken gidipte İSRAİL mallarını almayalım.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur bir kurum veya dernek %100 Yerli sermayeli ürünleri tüm kategorilerde Listeleyip Halk ile paylaşsın.Bizde alışverişe bu liste ile çıkıp Temizlikten Gıdaya ve Elektroniğe kadar alışverişimi bu listeye göre yapalım.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    petlas vestel candır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle