İran'dan petrol hamlesi! İndirim yaptı

ABD`nin 5 Kasım`da yürürlüğe koyacağı İran petrolünü hedef alan yaptırımları yaklaşırken İran, petrol piyasasındaki talepleri ve diğer petrol ihracatçısı ülkelerin sağladığı indirimleri değerlendirerek petrol fiyatlarında indirim yaptığını açıkladı.

İran'dan petrol hamlesi! İndirim yaptı
İran'dan petrol hamlesi! İndirim yaptı
GİRİŞ 14.08.2018 09:01 GÜNCELLEME 14.08.2018 13:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış


İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan İran Petrol Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir yetkili, ülkesinin petrol fiyatlarında indirime gittiğini duyurdu. Uluslararası petrol piyasasındaki talepleri ve diğer petrol ihracatçısı ülkelerin sağladığı indirimleri göz önünde bulundurarak bu kararı aldıklarını aktaran İranlı yetkili, "Müşterilere indirimler sağlamak, tüm petrol ihracatçıları tarafından yapılan küresel petrol pazarındaki esasların bir parçasıdır." dedi.
 
ABD'NİN YAPTIRIMLARI
 
İranlı yetkili hangi oranda indirim yapıldığı hakkında bilgi vermezken bazı medya organlarında İran'ın ağustos ayından itibaren petrol satışında 60 ila 80 sent indirime gittiğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. İran, günlük ortalama 2 milyon 200 bin varil olan ham petrol ihracatının yarısını Çin ve Hindistan'a, yüzde 25'ini Avrupa ülkelerine bir kısmını da Güney Kore ve Japonya'ya yapıyor.
 
ABD'nin 5 Kasım'da yürürlüğe koyacağı İran petrolünü hedef alan yaptırımları nedeniyle Güney Kore ve Japonya, İran'dan petrol ithalatını askıya almıştı.
 

YORUMLAR 12
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam iste gaza benzine ne zammi .indirime gidin .giris .duserse .milletede fiyati dusurun
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    İran doları 4 TL de sabitleyip petrol ve gas satacakmış benderabbas berlin petrol boru hattı inşaat edecekmiş artık lafla destek olmayacağım gercekten tasın altına elimi koyacam demiş
    Cevapla
  • Ahmet Talip 5 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombasının etkisinde hala kurtulamamış Japonlar, Atalarına korkaklıkla ihanet ediyorlar.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz toptan almali indirimli ve baska ulkelere 3 misli fiyata dagitmali.
    Cevapla
  • Kardeşiz. 5 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir (Hadis-i Şerif). O halde Ümmet de tek millet olmalı. Arabı - Acemi kötüleyip, amerikanın kucağına koşan paralelcilere inat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle