Dolarda düşüş başladı! Yönünü aşağı çevirdi

7 TL'nin üstüne çıkarak rekor kıran dolar dün yapılan açıklamalar ve Merkez Bankası'nın hamlesiyle beraber yatay seyrediyordu. Bu sabah ise dolar yönünü aşağı çevirdi. 6,47'ye kadar inen Dolar yüzde 6'lık düşüş seviyelerine gördü.

Dolarda düşüş başladı! Yönünü aşağı çevirdi
Dolarda düşüş başladı! Yönünü aşağı çevirdi
GİRİŞ 14.08.2018 09:17 GÜNCELLEME 14.08.2018 10:05
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Dün 7,2169'a kadar çıkan dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 7,14 artışla 6,8714'ten tamamladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dün attığı adımların ardından başlayan düşüş eğilimini bugüne de taşıyan dolar/TL, saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 2,7 azalışla 6,6920 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 2,5 azalışla 7,6760'tan, sterlin/TL de yüzde 2,2 gerileyerek 8,6010'dan işlem görüyor.

 

 

Analistler, BDDK ve TCMB'nin attığı adımların, Türk lirasına spekülatif atakları sınırladığını belirterek, dünden beri fiyatlamalardan normalleşme sinyallerinin geldiğini ifade etti. Bugün yurt içinde tarım Üretici Fiyat Endeksi, yurt dışında ise Avro Bölgesi sanayi üretimi başta olmak üzere hareketlenen veri gündeminin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,60 seviyesinin kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini dile getirdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 73
  • doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl çıktıysa öyle iner inşaallah. 4 TL'nin altına inmeli.
    Cevapla
  • duman 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah doların süründüğü günleride görürüz
    Cevapla
  • torumtay 5 yıl önce Şikayet Et
    Endex çıkarken dolar düşüyor bu işte bi iş var dikkatli olun
    Cevapla
  • Dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar bozduranlar bozdurun iyidir.Ancak sormadan edemeyeceğim. 1. Neden daha önceden dolar aldın? 2. Neden dolar kazanacağını kazandıktan sonra bozduruyorsun. daha önce neden bozdurmadın. 3.Dolar düştüğünde tekrar almayacakmısın. Hiç samimi değilsiniz. Ben neden dolar ve altın bozduramıyorum? Çünkü yok!
    Cevapla
  • musa 04 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda döviz bazdan is yapanlar bu isin sebebi benim tavsiyem kesinlikle döviz endeksli hic kiseyle ticaret yapilmasin bakin dövizn halini cöpe atsan bakan olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle