Rekor! 1 trilyon dolara gidiyor

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un hisseleri rekor kırdı ve şirketin piyasa değeri 914.7 milyar dolar oldu.

Rekor! 1 trilyon dolara gidiyor
Rekor! 1 trilyon dolara gidiyor
GİRİŞ 14.08.2018 06:33 GÜNCELLEME 14.08.2018 06:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

New York borsasında cuma gününü 1.886 dolardan tamamlayan Amazon'un hisse başına değeri, pazartesi günü işlem saatleri içinde yüzde 2.1 primle 1.925 dolara kadar tırmanarak şirket tarihindeki en yüksek seviyeyi gördü. İlerleyen saatlerde Amazon'un düşüşe geçen hisse başına değeri 1.896 dolardan kapanarak günü yüzde 0.5 kazançla tamamladı. Böylece, dünyanın en değerli ikinci şirketi konumunda bulunan Amazon'un piyasa değeri 914.7 milyar dolar oldu ve 1 trilyon dolarlık seviyeye yaklaştı.

CEO'NUN SERVETİNDE 780 MİLYON DOLAR ARTIŞ

Öte yandan, Amazon'un 54 yaşındaki kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos'un serveti de 780 milyon dolar artışla 155,5 milyar dolara tırmandı. Bezos, dünyanın en zengin milyarderleri listesinde zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 2 Ağustos'ta 1 trilyon dolara ulaşıp dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ın piyasa değeri ise pazartesi günü 1.01 trilyon dolar seviyesindeydi. 

YORUMLAR 8
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    görünen o ki ABD sallanacak balon şişiyor sonunda patlayacak kısa zamanda görürsünüz hisseleri satış eğilimine girecektir mutlaka yatırımcı hasada başlayacaktır.
    Cevapla
  • memur 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar 1 trilyon dolar diyiyorlar . tabi ki olur . sen telefonu ondan alırsan. alışverişini ondan yaparsan tabi ki büyürler. nerde kaldı eylemler...
    Cevapla
  • ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    eyvah eyvah, ey cemaati müslimin, ne kadar çok parası var dimi: ya Allah' a vereceği hesabı bir düşünsenize her bir kuruş un hesabı. inna lillah ve inna ileyhi raciun.
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Amazonu da boykot etmek lazim
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Tırsak abd milyon dolarlik olsan ne yazar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle