Türkiye'ye bir destek daha geldi!

Türk ekonomisine destek vermek isteyen Senegalliler, sosyal medyada birbirlerini Türk malı satın almaya davet ediyor

Türkiye'ye bir destek daha geldi!
Türkiye'ye bir destek daha geldi!
GİRİŞ 13.08.2018 22:18 GÜNCELLEME 13.08.2018 22:19
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Batı Afrika ülkesi Senegal'de bazı vatandaşlar, Türk ekonomisine destek olmak için birbirlerini Türk markası kullanmaya teşvik diyor.

30 MARKALIK LİSTE

 

 

AA'nın haberine göre Senegalliler, sosyal medyada, aralarında Türk Hava Yolları (THY), Çaykur, Marmarabirlik gibi Türk şirketlerinin de bulunduğu 30 kadar markayı liste halinde paylaşıyor.

Çevrelerini bu markaların ürünlerini kullanarak Türk ekonomisine destek vermeye ve Türk markalarını kullanmaya çağıran Senegalliler, ayrıca Amerikan ürünlerini de boykot ediyor.

Kampanyaya katılanlardan Muhammed Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle Senegal de kendi arkadaş gruplarında Türk mallarının satın alınmasıyla ilgili kampanya başlattıklarını söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle yapılamayanların şimdi ekonomi üzerinden yapılmaya çalışıldığına işaret eden Yusuf, "Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar ama bilmiyorlar ki Allah bizimle ve Türkiye ile. Türkiye'mizin ve aziz halkının bu sıkıntılardan kurtulması için Allah'a dua ediyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE AYAKTA İSE TÜM İSLAM ALEMİ AYAKTADIR"

Kampanyada Amerikan mallarını boykot, Türk mallarına teşviki amaçladıklarını dile getiren Yusuf, kampanyayı genişleterek devam edeceklerini belirtti.

Yusuf, "Eğer Türkiye ayakta ise tüm İslam alemi ayaktadır. Eğer Türkiye'ye bir şey olursa hepimiz biteriz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 133
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    listede super fresh te ar israil malı
    Cevapla
  • Superfresh 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk malıdır araştırın
    Cevapla
  • Özlü 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezayirde hiç bir cezayirli fransız malı almaz ama ülker içim i satın alan fransızlar cezayire ürünlerini satmaktalar bilmiyorlar ki türkiyede üretilen fransız malını alıyoruz diye..
    Cevapla
  • 07 deprem 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya üzerinde müslümanlıgı en güzel yaşayan tek ülkeyiz biz sözde degil özümüzde kalbimizde ruhumuzda müslümanız rabbim yardımcımız olsun AMİN
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    kalbim temiz diyerek huzuru mahşere çıktımızda ne yapacağız
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Türkiye ye karşı yapılan bu hain saldırıyı gördü. Ancak hala Türküye içindeki bazı kesimler bu alçaklığı görmezden geliyor hala Türkiye düşmanlığı yapıyor. Bu oyunu Reis bozacaktır allahın izniyle.bizler yeterki Türkiye Başkanımıza Devletimize milletimize sahip çıkalım ve birlik beraberlik içinde bu hainlere karşı dik duralım.
    Cevapla
  • uyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    herşeyi iyi güzel yazıyorsunuz da Allah geçen kelimeleri neden küçük harfle yazıyorsunuz. Çok dikkat edilmesi gereken bir durum bence
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam sancağını taşıyan tek ülke Türkiye'dir... Tüm islam ülkeleri acil anlamalı bunu dile getirmeli... Mısırı suriyeyi lübnanı filistini arabistanı bae siyonistler nasıl ele geçirmişse bunlarada bir tokat vurmak lazım
    Cevapla
  • Ahmet Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetin umudunu kurutamayacaklar...Bu zor günlerde destek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun , sizi unutmayacağız !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle