Bakan Albayrak'tan kritik Almanya açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "ABD'de Türkiye'ye karşı son eylemlere ilişkin Almanya Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarından memnuniyet duydum" dedi.

Bakan Albayrak'tan kritik Almanya açıklaması!
Bakan Albayrak'tan kritik Almanya açıklaması!
GİRİŞ 13.08.2018 13:20 GÜNCELLEME 13.08.2018 14:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeir'in ABD'yi eleştiren sözlerini değerlendirdi.

Albayrak sosyal medya hesabından İngilizce paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Peter Altmeir’in ABD'nin Türkiye'ye yönelik son eylemleriyle ilgili açıklamalarını takdir ediyorum. İyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan siyasetçiler, Türk halkının Almanya ve AB ile olan ilişkilerimize duyduğu güveni güçlendirecektir.

ALMAN BAKAN TÜRKİYE HAKKINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, ABD Başkanı Donald Trump`ın açıkladığı tarifelere tepki göstermişti. Altmaier, "ABD`nin Çin ve Türk tarifeleri büyümeyi yok ediyor" demişti.

Peter Altmaier, "Türkiye, Avrupa'da güvenlik ve güvenilirlik anlamına geliyor. Biz, Ankara ile göç konusunda mükemmel çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Altmaier, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, ekim ayında büyük bir heyetle Türkiye'ye yapacağı ziyarete işaret ederek, kendisinin, Türkiye’de faaliyet gösteren 7 binden fazla Alman şirketinin çıkarlarından sorumlu olduğunu belirtmişti. 

Türkiye'nin istikrarlı ve demokratik bir ülke olmasını istediklerini, buna ekonomik ilişkilerin de katkı sunduğunu ifade eden Altmaier, Türkiye ziyaretinde mevkidaşları enerji ve ekonomi bakanlarıyla görüşeceğini kaydetmişti. 

Altmaier, Almanya'nın, 80 milyon nüfuslu NATO üyesi Türkiye ile ekonomik ilişkileri ilerletmek istediğini ifade etmişti.

 

 

YORUMLAR 8
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye avrupanın canlı dinamik pazarıdır avrupalılar Türkiye olmazsa birbirlerine bakar ekonomik canlılıgı zayıflar çünkü avrupada işçilik cok pahalı türkiye cennet avrupa için abd kendi ayagına sıkıyo zamanla bu anlaşılacak biz Türkler yokluk gördük Rabbim neyi taktir ederse kabulleniriz cok da memnun değilim büyük sömürücü firmaların Ülkemizde sömürge yapmasından abd ile ticarette Türkiye hep acık veren taraf bunu azaltmak ve bu fırsatı degerlendirmek için ataga gecilmeli artık yokluk dünyası yok herseyin bi alternatifi bulunabiliyo cok sükür
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu süreç geçici. Ekonomi düzelir
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi düzelir,
    Cevapla
  • Baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Turkiye rusya çin hindistan pakistan ve diger ulkelerle altin para basilip altinla ticaret yapilmasi daha uygun olur.Yerel para kullanilmasindan sa altin daha iyi olur kanaatimce. Abd gibi iblis ulkelerin pis lanetli dolarlari ticarette ve de baska yerlerde kullanilmasin.Sadece tuvalet kagidi olarak kullanilsin.
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan merkez bankamızı önce tamamen devletin yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle