TÜRSAB: Türkiye'ye 32 milyar dolar girecek

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, artan döviz kurlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken bu yıl turizm alanında hedeflerin tutacağını ve Türkiye'ye yaklaşık 32 milyar dolar gireceğini bildirdi.

GİRİŞ 13.08.2018 11:16 GÜNCELLEME 13.08.2018 13:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk olan Bağlıkaya, Türk lirasındaki değer kaybı, kur artışları ve turizmle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cari açığın finansmanına en büyük katkı veren sektörlerden birinin turizm olduğunu söyleyen Bağlıkaya, "Bu yıl turizmin katkısı yüzde 50 olacaktır" dedi.

 

Bağlıkaya, "Turizm hareketinde geçen seneye göre yüzde 30 artış var. 32 milyar dolar döviz girdisi bekliyoruz. 40 milyon turist hedefini 2017'den beri telaffuz ediyoruz, negatif bir şey olmazsa 40 milyon turist hedefi yakalanacaktır" diye konuştu.

Bağlıkaya, dövizde yaşanan hareketlilikle ilgili, "Kur artışları, herhangi bir ekonomik temeli olmayan siyasi nedenlidir. Türkiye'ye şu anda bir operasyon yapılıyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 10
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülke onlar için bedava oldu , gelirler tabii
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    eeee yanii? ne demek istiyorsun sen? bunu begenme onu begenme.. ne issin sen?
    Cevapla
  • aaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa bir faydası olacakmı
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye döviz girmiş olur. Ona bakarsa hangi sektörde giren para halka dağıtılıyor ki turizmci dağıtsın. turisttik işletmelerde yüzbinlerce vatandaşa iş imkanı sağlıyor bir yandan.
    Cevapla
  • nurullah isa 5 yıl önce Şikayet Et
    kuyumcular altın bozdurmuyor bilginize. biz ile devletimize yardımcı olamıyoruz bu hainleri uyarın
    Cevapla
  • Arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala dolar üzerinden sistem yürütülmeye çalışılıyor dolarla gitmez elin parasiyla yola cikilmazzz rezerv paranin degismesi İslam teskilati ülkeleriyle ortak bir para birimine gecilmesi gerekir bnce
    Cevapla
  • reşat 5 yıl önce Şikayet Et
    almayın ağzınıza şu dolar denen pis şeyin adını . katil amerika kağıtın üzerine basıp dünyaya sürüyor sonrada bunu kullanmayanı tehdit ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle