KKTC hükümeti acilen toplanma kararı aldı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dövizdeki artış ile ilgili olarak bakanlar düzeyinde acil toplanma kararı aldı.

KKTC hükümeti acilen toplanma kararı aldı!
KKTC hükümeti acilen toplanma kararı aldı!
GİRİŞ 13.08.2018 09:17 GÜNCELLEME 13.08.2018 09:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu dövizdeki ani artış gündemi ile yarın olağanüstü bir toplantı yapma kararı aldı.

Bakanlar kurulunun KKTC'deki ekonomik gelişmelerle ilgili atılacak adımları değerlendirmek üzere yarın sabah saat 10.00’da toplanacağı bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü olan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tarafından yapılan açıklamada, yarınki toplantıda dövizin durumu ve ülkedeki ekonomik ilerlemenin değerlendirileceği belirtildi. 

 

 

Açıklamada muhalefetin son gelişmeler hakkındaki görüşlerine de önem verildiği vurgulanarak, “Türk lirasının döviz karşısında önemli oranda değer kaybetmesi ekonominin farklı sektörlerini olumsuz yönde etkileyecek, özellikle dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı çekmelerine neden olabilecek bir risk ortaya çıkardı. Bu türden önemli bir sorun ancak toplumsal birliktelik ile aşılabilir ve olumsuz etkileri azaltılabilir” ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR 3
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Lan zaten bizim paramızla ayaktasınız, her yıl 500 milyon dolar para veriyoruz ya
    Cevapla
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    borsa ilk beşlerde olanlar incelenmeli ne iş vatan içindeki kriptolar mı. Doların sadece Türkiye ile değil dünya ile sorunu var. dünya bitcoin gibi işini bitirecek. dolar sonunu hazırlıyor. Reis asya bank için ne demişti çıkın sonra çıkmayanlar ne oldu. reis doları satın diyorsa bir formülü var dikkat edin
    Cevapla
  • Bunlar da 5 yıl önce Şikayet Et
    geçer yakında euroya bunlar da
    Cevapla