Almanya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, ABD'nin Türkiye ve Çin'e karşı aldığı ek gümrük vergi uygulamasına tepki gösterdi.

Almanya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi
Almanya'dan ABD'ye Türkiye tepkisi
GİRİŞ 13.08.2018 06:51 GÜNCELLEME 13.08.2018 06:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Trump yönetimini eleştiren Altmaier, uygulamaların hukusuz olduğunu savundu. Çıkartılan ekonomik savaşın Avrupa'da iş imkanlarını ve büyümeyi baltaladığını ifade etti.

"AVRUPA ABD'YE DİZ ÇÖKMEYECEK"

 

 

Alman Bakan Peter Altmaier, "Trump yönetimi Türkiye ve Çin'e karşı aldığı ek gümrük uygulamalarında haksız.  Bu ticaret savaşı ekonomik büyümeyi hem yavaşlatıyor hem de tahrip ediyor ve yeni belirsizlikler ortaya çıkartıyor" dedi.

Yeni ve güvenilir pazarların açılması gerektğini savunan Altmaier, "Bu uygulamalar Avrupa'da iş imkanlarını ve büyümeyi baltalıyor. Avrupa, ABD karşısında diz çökmeyecek. Dünya düşük gümrük vergi uygulamaları, daha az korumacı politikalar ve daha açık pazarların olduğu bir ortama ihtiyaç duyuyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 22
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence almanya ile ilişkilerimizi cok iyi hale getirmeliyiz , almanya ekonomisi rus ekonomisinin 3x katii buyuklukte bizim icin en az rusya kadar önemli
    Cevapla
  • Rabia 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah im muslumanlarla ugrasan eziyet cektiren dinine zara veren herkesi kahr perisan eyle basta ABD olmak uzre
    Cevapla
  • ülküm 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkeler abd şirketlerini ülkelerinden kovsunlar,onlara iş vermesinler,uluslararası ticaret hukukunu sadece abd şirketlerine yönelik takmasınlar,bakalım ne olacak kısasa kısas.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Baskanimizin dolari kaldiralim cagrisini ele alin ey avrupa. Tavrinizda ciddiyseniz Turkiyemizle ayni anda hareket edin
    Cevapla
  • aylin 5 yıl önce Şikayet Et
    bencce de diz çökmesinler..biz bile bu halimizle dik duruyorsak AB nin haydi haydi direnmesi ve ABD ye haddini bildirmesi lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle