Türkiye'ye dolar operasyonunda yeni iddia

ABD’nin FETÖ ve PKK terör örgütleriyle ilişkisi ortaya çıkan bir papaz yüzünden Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik saldırıda bu gece yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Türkiye'ye dolar operasyonunda yeni iddia
Türkiye'ye dolar operasyonunda yeni iddia
GİRİŞ 13.08.2018 05:59 GÜNCELLEME 13.08.2018 08:47
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik 15 Temmuz saldırısında bu gece olağanüstü gelişmeler yaşandı. Akşam saatlerinde "Asya piyasaları açıldı" başlıklı haberlerle dolar 7.20 TL seviyesine yükseldi. Hemen ardından dolarla ilgili özellikle sosyal medyada "mevduatlara el konulacak", "Hesaplardaki dövizler TL'ye döndürülmeyecek", "ATM'lerden para çekilemeyecek" gibi yalan haberler ortaya saçıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak doların ateşinin yükselmesinin ardından "Piyasaları rahatlatacak aksiyon planı hazır" açıklamasıyla pazar gecesi başlatılan operasyona karşı devletin kararlı duruşunun bir kez daha altını çizdi.

AMERİKAN BANKASI MORGAN STANLEY DE OPERASYONDA

 

Doların bu gece 7.20'ler seviyesine gelmesiyle ilgili ise Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik saldırının boyutlarını gösteren flaş bir detay gündeme geldi. Buna göre Türkiye saatiyle 20.00 ve 22.00'de piyasa kapalı olmasına rağmen Londra'da bazı bankalar üzerinden döviz işlemleri yaptırıldı. Türkiye'ye karşı yapılan dolar operasyonu, "Asya piyasaları açıldı, dolar fırladı" şeklinde yalan haberler servis edilerek gerçekleşti. Sözkonusu bankalardan birinin ABD merkezli Morgan Stanley olduğu iddia ediliyor. Buna göre Morgan Stanley kapalı olan Londra borsasını kullanarak operasyon yaptı. Dolar kurunun artışı Asya merkez olarak gösterildi.

.

LONDRA'DAN OPERASYON NASIL YAPILDI?

İddiaya göre Londra'da banka, fon ve forex yöneticileri piyasa kapalı olmasına rağmen bilgisayarlarını açıp işlem yaptılar. Morgan Stanley'nin Londra'daki yöneticileri bu geceki Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen döviz operasyondaki en çok talebi yapan kişiler.

Olmayan Türk liralarıyla borçlanıp dolar aldıkları tespit edilen şebekenin bu operasyonuna karşı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt iç bankaların TL verip döviz aldıkları swap ve benzeri işlemler toplamının öz kaynaklarının yüzde 50'sini geçemeyeceğini açıkladı. Bu yolla Türk lirasına karşı saldırı dolar üzerinden yürütülen spekülasyona da izin verilmedi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 96
  • Aydın Yetimoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD'nin bu çıkışlarının arkasında Pentagon Planları var.Askeri açıdan güçlü pozisyonda oluşlarını avantaja çevirmek istiyorlar.III.Dünya savaşı çıkartıp ödeyemeyecekleri iç ve dış borçlarının üzerine yatmak ve enerji koridorlarına hakim olmak istiyorlar.I.ve II. Dünya savaşlarından güçlenerek çıkan bir ülke için, bu düşüncenin gerçekleşme ihtimalini yüksek görüyorum.Japonların Pearl Harbour'a saldırmalarının sebebi;Pasifiğin ekonomik olarak Japonya'ya kapatılması olduğunu da hatırlayalım.
    Cevapla
  • duman 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler ne yaparsanız yapın Allahın hükmünden kurtulamayacaksınız
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir bilgisayar oyunudur dönüyor bunu bulun.
    Cevapla
  • kerim 5 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİME bırakın mevduat hesabımdaki parayı canım feda bu devlet bu vatan olmasa ne yaparız .
    Cevapla
  • kazim kaz 5 yıl önce Şikayet Et
    kardesim teror hortladiginda olağanüstü hal ilan ettik. şimdi ekonomi üzerinde teror uygulanıyor. bankaların döviz işlemleri 3 aylığı an durdurulsun. sadece merkez bankası döviz alışveriş yapsın. adam bilgisayar başında manipüle ediyor Türkiye’yi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle