ABD istedi çekildiler! Son hamleyi Çin yaptı

ABD'nin yenilenen yaptırımları nedeniyle ülkeden çekilme kararı alan Fransız Total'in Güney Pars Gaz Sahası'ndaki hisselerini Çin Devlet Petrol Şirketi aldı.

ABD istedi çekildiler! Son hamleyi Çin yaptı
ABD istedi çekildiler! Son hamleyi Çin yaptı
GİRİŞ 12.08.2018 02:22 GÜNCELLEME 12.08.2018 02:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çin'in, Fransız petrol ve doğalgaz şirketi Total'in, ABD'nin yeni yaptırımlarını gerekçe göstererek Basra Körfezi'ndeki Güney Pars Gaz Sahası'ndan çekilmesiyle projedeki çoğunluk payına sahip olduğu bildirildi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın İran Devlet Petrol Şirketi yetkilisi Muhammed Mustafavi'ye dayandırdığı haberine göre, projede yüzde 30'luk paya sahip olan Çin Devlet Petrol Şirketi (CNPC), Total'in projedeki yüzde 50'lik hissesini satın alarak yüzde 80'lik paya sahip oldu.

 

 

EN BÜYÜK PAYA SAHİP ŞİRKET OLDU

Hisse devriyle CNPC, 5 milyar dolarlık projede en büyük paya sahip şirket haline geldi.

Trump yönetimi, İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından askıya aldığı yaptırımları yeniden uygulamaya başlamıştı.

İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi, 7 Ağustos itibarıyla resmen yürürlüğe girmişti.

YORUMLAR 23
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinin yapması gereken luzumu kadar doları elinde tutup geri kalanını abdye göndermek. Yani bankalarındaki dolar stokunu eritmek.
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'daki Amerikan dolarının % 30'u Çinde. neden dolarını versin ki Çin. ithalatında kullanıyor o parayı.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet iyice netleşmeye başladı. Trump kasıtlı olarak dolara ve abd ye zarar veriyor. Ortalığı karıştırıyor. Yeni para ve çini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Arada israile ve pkk vb de deli gibi görünerek çıkar sağlıyor vb. Mesele trump ya da abd değil. Arkasındaki fitneciler.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    doların yerine tüm dünya ülkelerinin benimsediği ve bir ülke çıkarına yaramayacak bir para birimi yapılmalı euro cinsi ama sadece avrupa ile ilgili olmamalı.rusya çin türkiye iran pakistan hindistan vb ülkeler asya para biriminide çıkarabilirler proje var ama uygulamada geciktiler malesef
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir şeye gerek yok. Altın kullanılsa tamam
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'den Çin'e göç eden sermaaye dünyadaki bütün yatırımları talep ediyor. ABD yaptırımları tüm yatırımları Çin'e italiyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar uyanalim kureselciler yani dünyayı yöneten 350 büyük şirketin sahipleri artık Amerika dan çekildi çekiliyor bundan sonraki faaliyet lerini Çin üzerinden yapmaya dünyaya bela olmaya devam edecek ler
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle yoksa niye Çin elinde trilyonlarca doları elinde tutsun. Amerikanın bu kadar kafa tutmasına ,ticaret savaşına karşı rest çekerek piyasaya dolar sürmesi gerekirdi. Ancak sürmüyor çünkü kendi saltanatını başlatacak neyle başlatacak tabii ki dolarla. Kendi altını oymak istemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle