Türkiye tarihinde ilk! Geri sayım başladı

Bank of China`nın Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Türkiye tarafından ilk defa gerçekleştirilmesi planlanan Çin yuanı üzerinden tahvil ihracı için görevlendirildiklerini belirterek, "İşlemin bu yıl içerisinde başarıyla tamamlanabilmesi için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor." dedi.

Türkiye tarihinde ilk! Geri sayım başladı
Türkiye tarihinde ilk! Geri sayım başladı
GİRİŞ 09.08.2018 14:15 GÜNCELLEME 09.08.2018 14:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bank of China'nın Türkiye  iştirakinin (Bank of China Turkey AŞ) Genel Müdürü Ruojie Li, AA muhabirine, Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat  Programı'nda yer alan "Dış borçlanmada Çin piyasasına açılım yapılması" hedefini  değerlendirdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilk defa  gerçekleştirilmesi planlanan Çin yuanı üzerinden tahvil ihracı için lider  düzenleyici ve eş lider yüklenicilerden biri olarak Bank of China'nın  görevlendirildiğini hatırlatan Ruojie Li, "İşlemin 2018 yılı içerisinde  başarıyla tamamlanabilmesi için çalışmalar, bankamız ve diğer eş lider  yükleniciler tarafından Türkiye ve Çin arasındaki karşılıklı ilişki ve finansal  iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak üzere yoğun bir şekilde  sürdürülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Hazine, Panda piyasasında tahvil ihracı olanaklarını araştırmak için  şubat ayında harekete geçmişti. Bu kapsamda, 2018 yılı dış finansman programı  çerçevesinde, bu tahvil ihracı olanaklarının araştırılması için Bank of China,  HSBC ve ICBC yetkilendirilmişti.
  
ÇİN DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ TAHVİL PAZARI
 
Yabancı kurumların finansman ihtiyaçlarını gidermek için Çin'de yuan  cinsinden ihraç ettikleri varlıklara 'Panda Tahvilleri' adı veriliyor.
 
Özellikle Çin para birimi yuanın uluslararası piyasada  bilinirliliğinin artması ve devlet başkanı Şi Cinping'in 2013 yılında ortaya  attığı İpek Yolu projesinden sonra söz konusu tahvillere ilgi artmaya başladı.  Panda Tahvillerin büyüklüğü bu yılın mayıs ayı itibarIyle 24 milyar dolara  ulaştı.
 
Öte yandan Çin, dünyanın üçüncü büyük tahvil pazarına sahip ve hızla  büyümeye devam ediyor. Pazarın büyüklüğü ise 12 trilyon dolara ulaşmış durumda.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd köseye sikiștirmak icin mukemmel bir straji
    Cevapla
  • selo 5 yıl önce Şikayet Et
    Cinlilerden kurtulmak için binlerce kilometre öteye taşınan atalarin torunu olarak hâlâ onlardan kurtulamadik
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşey yolunda bi çinliler eksikti demi bu nasıl yorum ya bizim $ dan kurtulmamız lazım acilen
    Cevapla