Rus havayolu şirketi yere çakıldı!

ABD'ye doğrudan uçuşları engellenmesi gündeme gelen Rus havayolu şirketi Aeroflot'un hisseleri yüzde 12 değer kaybetti.

Rus havayolu şirketi yere çakıldı!
Rus havayolu şirketi yere çakıldı!
GİRİŞ 09.08.2018 12:27 GÜNCELLEME 09.08.2018 13:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaptırımlar kapsamında ABD’ye uçuşları yasaklanması gündeme gelen Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot’un hisseleri günün ilk yarısında yüzde 12 değer kaybetti.

ABD’nin, İngiltere’de eski Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi nedeniyle Rus havayolu şirketi Aeroflot’un ABD’ye doğrudan uçuşlarını yasaklayabileceğine yönelik yaptırım kararı nedeniyle, şirketin hisseleri Moskova Borsası’nda yüzde 12 değer kaybederek hisse başına 98,1 rublelik değere geriledi.

 

 

ABD tarafından Rus bankalarının dolar kullanımına ilişkin de kısıtlama getirilebileceğine yönelik haberler nedeniyle, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın hisseleri yüzde 5,8, ülkenin en büyük ikinci bankası VTB’nin de hisseleri yüzde 7,6’lık değer kaybı yaşadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Skripal ve kızının İngiltere’de zehirlenmesi nedeniyle Moskova'ya uygulanacak yeni yaptırımların 22 Ağustos'ta yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Söz konusu yaptırımlar kapsamında ilk etapta Rusya’nın ihracatının ve finansman erişiminin kısıtlandığı ifade edilirken, Rusya’nın gelecekte kimyasal silah kullanmayacağına dair garanti vermemesi halinde Aeroflot'un ABD'ye uçuşlarının engellenmesi dahil olmak üzere çok sayıda ek yaptırımın devreye gireceği belirtilmişti.

YORUMLAR 4
  • Riza 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur yaptirimlar ulkeleri abd ye karsi tedbir almaya zorlayacaktir.Tedbir alan alan ulkeler cogaldikca abd yonetimi geri adim atmak zorunda kalacak hatta ekonomisi yaptirim yaptigi ulkeler karsisinda daha da kötü hale gelecektir.Eger yaptirima maruz kalan ulkelerin ekonomisi 5 yil dayanabilirse bunu hep beraber gorecegiz
    Cevapla
  • error 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan petrolu dolar uzerinfen satmasa bak ne oluyor
    Cevapla
  • Zzzzz 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 1 olsun . Dolar kullanmasın . Abd de bunu istiyor zaten
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Dünya'yı boğmaya çalışıyor. Sonu bütün İmparatorluklar gibi olacak ve özellikle Roma imparatorluğu gibi çatırfayacak. O günlere hazırlıklıklı olmak ve oluşacak tufanda boğulmamaya çalışmalıyız.
    Cevapla