Suudi Prens'ten Amerikalı şirkete dev yatırım!

Suudi Prens El Velid bin Talal, sosyal medya devi Snapchat'in yüzde 2.3 hissesini 250 milyon dolar karşılığında aldığını duyurdu. Twitter, JD.com ve Lyft gibi teknoloji girişimlerinde yatırımları bulunan prens, "Snapchat potansiyeli göstermeye daha yeni başlıyor. Bunun bir parçası olabildiğmiz için mutluyuz" dedi.

Suudi Prens'ten Amerikalı şirkete dev yatırım!
Suudi Prens'ten Amerikalı şirkete dev yatırım!
GİRİŞ 09.08.2018 09:39 GÜNCELLEME 09.08.2018 09:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Suudi Prens El Velid bin Talal, Snapchat'in yüzde 2.3 hissesini aldı. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Twitter hesabından bir açıklama yapan Suudi Prens, 25 mayısta hisse başına 11 dolar ödediğini ve bunun karşılığında Snapchat'e toplamda 250 bin dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

Söz konusu yatırım prensin Snapchat CEO'su Evan Spiegel ile tanışmasından 3 yıl sonra geldi. Snapchat'in en inovatif sosyal medya platformlarından biri olduğunu kaydeden El Velid bin Talal, "Snapchat potansiyeli göstermeye daha yeni başlıyor. Bunun bir parçası olabildiğmiz için mutluyuz" dedi. El Velid'in bir çok teknoloji ve sosyal medya şirketlerinde yatırımları bulunuyor. Bunlar arasında Twitter, JD.com ve Uber'in en büyük rakibi Lyft gibi şirketler bulunuyor.

 

 

GELİRİ ARTIYOR KULLANICI SAYISI AZALIYOR

El Velid bin Talal'in Snapchat yatırımı, şirketin yılın ikinci yarısında beklentileri aşarak gelirlerini yüzde 44 artırmasının ardından geldi. Rakamlar her ne kadar Snapchat'in gelirlerinin arttığını gösterse de, sosyal medya platformunun tekil kullanıcı sayısındaki düşüş dikkat çekiyor.

FRANSIZ ŞİRKETE 267 MİLYON DOLAR YATIRDI

Geçtiğimiz hafta Suudi Prens Fransız müzik servisi Deezer'a 267 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıklamıştı. Bu yatırım Prensin ülkesindeki yolsuzluk soruşturmasında yaklaşık 3 aylık göz altı süresinin ardından gerçekleştirdiği ilk yatırım olarak dikkat çekmişti. El Velid bin Talal, yatırımlarını yönetim kurulu başkanı olduğu Kingdom Holding ve Rotana üzerinde yapıyor. 18 milyar dolarlık serveti bulunan Prens'in Kasım 2017'de göz altına alınması dünyada ses getirmişti.

KAYNAK: HABERTÜRK / YİĞİTCAN YILDIZ
YORUMLAR 27
  • Cemoka 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu şimdi müslümanmı kahrol ABD Trump israil ve araplar yaşasın Türk milleti
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tam müslüman düşmanı keser döner sap döner birgün hesap döner lanet olaylari ogün yakindir siz besleyin bakalım siyonistler yakindir başınıza gelecekler
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hapis'te abd yanlisi yapilmis.
    Cevapla
  • Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara müslüman diyemiyor, müslüman gözüyle bakamıyorum.
    Cevapla
  • suat abi 5 yıl önce Şikayet Et
    kafirin çanağını yalamaya devam edin müslüman düşmanı riyakarlar sizde birgün yeraltına girmeyecekmisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle