20 büyük siteye dava! Türkiye'den erişilemeyecek

TÜRSAB Yönetim Kurulu booking.com'un ardından Türkiye’de vergi ödemeyen 20’ye yakın online rezervasyon sitesine daha dava açmaya hazırlanıyor. Söz konusu 20 site arasında airbnb, agoda, skyscaner ve expedia gibi dünyaca ünlü rezervasyon siteleri de bulunuyor.

20 büyük siteye dava! Türkiye'den erişilemeyecek
20 büyük siteye dava! Türkiye'den erişilemeyecek
GİRİŞ 08.08.2018 14:03 GÜNCELLEME 08.08.2018 14:03
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Booking.com isimli online otel rezervasyon sitesi geçen yılın başında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı dava sonucunda haksız rekabete neden olduğu ve vergi ödemediği gerekçesiyle söz konusu siteye Türkiye’den erişim engellenmişti.

Şimdi ise TÜRSAB Yönetim Kurulu aldığı karar sonucunda booking.com benzeri şekilde yurtdışı merkezli, Türkiye’de vergi ödemeyen online rezervasyon sitelerine dava açmaya hazırlanıyor.

 

Hürriyet'in haberine göre; Bu kapsamda davaya konu 20’ye yakın internet sitesinin olduğu ifade ediliyor. Eğer karar çıkarsa yurtdışı merkezli birçok online otel rezervasyon sitesine Türkiye’den erişim engellenebilir.

İsmi geçen 20 site arasında airbnb, agoda, skyscaner ve expedia gibi dünyaca ünlü rezervasyon siteleri de bulunuyor.

YORUMLAR 52
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş vergi
    Cevapla
  • meghas 5 yıl önce Şikayet Et
    gec kalinmis bir karar tursab yarindan tezi yok hemen dava acsin tabiki yeni baskan bunun pesini birakmasin
    Cevapla
  • omoruqo 5 yıl önce Şikayet Et
    para onlıne oyun sitelerinde var esas onlara el atılmalı....
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Manavgat side de tatil için otelden direkt yer almak istediğim.2 kişi için 500 tl fiyat istediler.hotels.com internet sitesinden 270 tl ye aldım. Ozaman yerli firmadan alalim dedim yine fiyat pahalı cıktı.ozaman bu kadar oynak fiyat belirlememeli.
    Cevapla
  • Omer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim türk firmaları rekabet etmoyorlarki yerli turistleri kazikliyorlar.yabanci firmalar olmasa kendi ülkemizde tatile çıkmak hayal olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle