Almanya'dan İran açıklaması! Aynı görüşte değiliz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD'nin 2016 yılında İran'la yapılan nükleer anlaşmayı tek taraflı iptal etmesine karşılık 'Nükleer anlaşma bizim için hala geçerlidir' diyerek ABD ile aynı görüşte olmadıklarını açıkladı.

Almanya'dan İran açıklaması! Aynı görüşte değiliz
Almanya'dan İran açıklaması! Aynı görüşte değiliz
GİRİŞ 08.08.2018 12:20 GÜNCELLEME 08.08.2018 12:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Passauer Neue Presse gazetesine açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Maas, "Anlaşma mükemmel değil, ama kesinlikle bir anlaşmanın olmamasında çok daha iyidir" diyerek yapılan anlaşmayı savundu. Ülkelerin tehdit dili karşısında uyarıda bulunan Bakan Maas, çatışmanın tırmanmaması için itidal çağrısında bulundu.
 
İran'a karşı başlatılan yaptırımların kötü sonuçlar doğuracağını belirten Maas, "İran'ın izolasyonu radikal ve köktenci güçleri artırabilir. İran'daki kaos, Irak veya Libya'da yaşadığımız gibi zaten sorunlu bir bölgeyi daha da istikrarsız hale getirecektir. Biz anlaşmanın devam için mücadele ediyoruz. Bu anlaşma bizim güvenliğimiz çok önemlidir çünkü o bölgede güvenlik ve şeffaflık sağlamaktadır. Neticede İran bizim için uzakta olan Avrupa'nın  komşusudur. Kim bu bölgede yeni bir rejim umut ediyorsa daha büyük problemlerle karşılaşabilir" açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR 3
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu eski andlasma zaten ABD hile yaparak Irani kandirdi.Iran onunla yeni andlasmaya oturmaz.kendi derdine düsmüs Iran.ABD Irani daha cok ezmek ister harb yapamayacagini bildigi icin.cok pahaliya patlar harb yapmasi ve orta dogu bir cehenem gibi kaynayacagini da bildigi icin.hayirli olacak
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    NE GÜZEL kandırıyorlar iranı ! ! biri yaptırım uyguluyor öbürüde iyi davranıyor iranın kızıp nükleer anlaşmadan çekilmesini önlüyorlar YANİ iran hem yaptırım yiyor hemde nükleer anlaşmaya uyuyor
    Cevapla
  • Cemo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yatırımlarla arkadaş kendini test ediyi. Sallanıp duri.. az kaldı ip kopacak..
    Cevapla