ABD resmen duyurdu! 23 Ağustos'ta başlıyor

ABD Ticaret Temsilciliği 23 Ağustos'tan itibaren yüzde 25 vergi uygulanacak 16 milyar dolarlık ikinci ürün listesini yayımladı.

ABD resmen duyurdu! 23 Ağustos'ta başlıyor
ABD resmen duyurdu! 23 Ağustos'ta başlıyor
GİRİŞ 08.08.2018 07:19 GÜNCELLEME 08.08.2018 07:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, 50 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yönelik gümrük vergisi uygulamasının 16 milyar dolarlık ikinci bölümünün 23 Ağustos'ta yürürlüğe gireceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "teknoloji hırsızlığı ile adaletsiz ticaret uygulamaları" nedeniyle Çin menşeli teknoloji ürünlerine uygulama kararı aldığı gümrük vergisinin ikinci bölümüne yönelik detaylar kesinleşti.

 

 

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), 23 Ağustos'tan itibaren yüzde 25 vergi uygulanacak 16 milyar dolarlık ikinci ürün listesini yayımladı. Bu listede motor yağı, etilen, vinil klorür, akrilik polimer ve yarı iletkenlere ilişkin 279 maddeye yer verildi.

Çin'in savunma, havacılık ve imalat sektörlerini hedef alan gümrük vergisinin 7 Temmuz'da uygulamaya giren ilk bölümünde ise nükleer reaktörler, gaz türbinleri, hava ve gaz sıvılaştırıcı makineler, fırınlar ve ticari bulaşık makineleri gibi 34 milyar dolar değerindeki 818 ürün bulunuyordu.

YORUMLAR 4
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    korumacı ticaret yanlış olduğu önceden denendi sapık abd
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD her alanda olduğu gibi güvenilirliğini yitiren ülkeler listesinde ilk 10 da yer alıyor.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Dünyada Dolar tepetakla olacak.. çünkü Dünyada kullanılan bir çok ürün Çin ve uzakdoğu malı...Çünkü bu vergi Dolara karşı Hamleleri getirir.
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalles abd is yaptigimiz butun ulkelere yaptirim uyguluyor.
    Cevapla