ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Kök, “Mezunlarımız ve ODTÜ, savunma sanayisine hız katıyor. 4 bin ODTÜ mezunu ASELSAN, ROKETSAN, TAI-TUSAŞ, FNNS, HAVELSAN gibi savunma sanayisi şirketlerinde çalışıyor” dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ ve mezunlarının savunma sanayisine hız kattığını belirterek, “4 bin ODTÜ mezunu ASELSAN, ROKETSAN, TAI-TUSAŞ, FNNS, HAVELSAN gibi savunma sanayisi şirketlerinde çalışıyor. ODTÜ’de 50 milyon liralık proje yürütülüyor. Teknokentte ihracat 2017 itibarıyla 135 milyon dolara ulaştı” dedi.

Hem mezunların hem de ODTÜ’nün kurum olarak savunma sanayisine hız kattığını kaydeden Kök, “Özellikle ASELSAN gibi şirketlerde yaklaşık çalışanların yüzde 70’inden fazlasının ODTÜ mezunu olduğunu biliyoruz. ODTÜ’nün hem eğitim anlamında üniversite boyutuyla hem de teknokent boyutuyla savunma sanayine büyük katkısı var. ODTÜ’de 50 milyon lirayı aşan proje yürütülüyor” ifadelerini kullandı. ODTÜ Teknokent’in Türkiye’de son yıllarda savunma sanayisinde hayata geçen pek çok projede ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) firmalarının büyük katkısının bulunduğunu anlatan Kök, şöyle konuştu:

ANKA’DA, ATAK’TA İMZASI VAR

“Türkiye’nin ilk orta irtifa insansız hava aracı ANKA’da, ilk taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK’ta, ilk modern tankı ALTAY’da, ilk milli gemisi MİLGEM’de ve ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu GÖKTÜRK 2’de ODTÜ TEKNOKENT TSSK üyesi firmalar tarafından hazırlanan yazılım, donanım ve sistemler kullanılıyor. Teknokentte 6 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bu personelin 2 bin 550’si savunma sanayi ile ilgili şirketlerde görevli. Burada savunma sanayisine dönük yaklaşık 365’in üzerinde aktif Ar-Ge projesi yürütülüyor. 2017 sonu itibarıyla ihracat 135 milyon dolara ulaştı.”

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Kılıç paluğu 08.08.2018 09:48
    Sikinti buyuk ozaman
  • Sonsoz 08.08.2018 09:39
    Bugun insanlarin neye inandiklari neye baglandiklarina bakilmaksizin tum dunya odtu , itu, marmara, dokuz eylul gibi universitelerden derece yapmis cocuklarimizi beyin gocu ile kendi ulkelerine davet edip bunyesinde degerlendirmektedir. Neden cocuklarimiz gidiyor kendisi ve cocuklari bu universitelerin bahcelerine dahi giremezken buralarda okuyan cocuklarimizi daha simdiden ayristiran kucuk dusunceli zihniyetler yuzunden. ( yok buradakiler solcu , yok sadece buradan ogrenci aliyorlar ..vb) kissadan hisse : kedi uzanamadigi cigere mindar dermis.
  • İsa 07.08.2018 21:29
    Bunlardan hayr gelmez
  • Misafir 07.08.2018 14:08
    Ne zamandan beri ODTÜ Türkiye için çalișmaya bașladi.
  • mühendis 07.08.2018 09:50
    hepsi değil ama büyük bir çoğunluğu devlet karşıtı ideolojik zehirlenmiş vatan değil hesaba yatan önemli diyen tipler. Malasef bunlar bu gibi köşe başlarını tutmuş baskalarını sokmamaya çalışıyorlar
Daha fazla yorum görüntüle