ABD'nin Türkiye'ye karşı savaşının nedeni belli oldu

Türkiye’ye karşı savaşın asıl mahiyeti anlaşıldı. Rahip Brunson’u bahane ederek Adalet ve İçişleri Bakanlarına yaptırım uygulayan ABD’nin yeni hedefi Türkiye ekonomisi. ABD merkezli Bloomberg kanalı, Başkan Erdoğan’ın “çılgın projeler” olarak nitelediği dev projeleri yapan şirketlere yaptırım gelebileceğini iddia etti.

ABD'nin Türkiye'ye karşı savaşının nedeni belli oldu
ABD'nin Türkiye'ye karşı savaşının nedeni belli oldu
GİRİŞ 06.08.2018 08:16 GÜNCELLEME 06.08.2018 10:00
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Halkbank’a yönelik 17 Aralık FETÖ kumpasını New York’ta resmi soruşturmaya dönüştüren ABD, casusluk sanığı Brunson bahanesiyle tehdit ettiği Türkiye’ye geri adım attıramayınca bu kez 25 Aralık’ı yeniden sahneye koymaya hazırlanıyor.

ABD, Türkiye ile krizi derinleştirmeye yönelik yeni adımların hazırlığını yapıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamid Gül'e yönelik yaptırımların sinyalini, kararın açıklanmasından günler önce duyuran ekonomi haber bülteni Bloomberg, şimdi de yeni bir iddia ortaya attı. Casusluk sanığı rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması bahanesiyle Türkiye'yi tehdit ederek iki bakan hakkında yaptırım kararı veren ABD yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri adım atmayarak aynı şekilde mukabelesi sonrası yeni bir gasp girişiminin aktörlüğüne soyunacak. Bloomberg'in iddiasına göre Washington, Ankara'yı hedef alan yeni yaptırımlar kapsamında 'Erdoğan'ın çılgın projelerini yapan şirketleri' hedef alacak.

 

 

25 ARALIK'IN İKİNCİ PERDESİ

17 Aralık 2013'te FETÖ'cü emniyet ve yargı mensuplarını kullanarak doğrudan Halkbank'ı hedef alan ve darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından aynı kumpası New York'ta sürdüren Evanjelist-Siyonist ittifakı, 17 Aralık'ın ikinci adımı '25 Aralık'ı yeniden devreye sokacak. Yurt genelinde pek çok dev projeyi hayata geçiren ve yatırımlara yön veren işadamlarının hedeflendiği 25 Aralık 2013 darbe girişimi, ABD'nin yeni finansal yaptırımları olarak Ankara'nın karşısına çıkarılacak. Bloomberg'in iddiasına göre Türk bakanlara yönelik yaptırımlar sonrasındaki hedef, Erdoğan'a destek veren sermaye grupları olacak.

HER YERİ TEHDİT KOKUYOR

ABD'nin Rusya'ya karşı izlediği yolun aynısını Türkiye'ye yönelik de devreye sokacağını yazan ekonomi portalı, Türkiye'de havalimanları, köprüler ve Kanal İstanbul'u kapsayan projeler için 200 milyar dolardan fazla yatırım yapılmış olduğunu kaydetti. 'Türk bankaların 100 milyar dolardan fazla dış borcu olduğu' savının yazılarak ekonominin dolara karşı kırılgan olduğu mesajı verilmeye çalışılan haberde, İran'a yaptırımları delen Halkbank'a yönelik milyarlarca dolar ceza gelebileceği de savunuldu. ABD'nin Türkiye'ye yönelik 'ekonomik acı'yı artırma imkanının bulunduğunu ileri süren haber portalı, Brunson'un salıverilmemesi ve Erdoğan'ın 'boyun eğmemesi' halinde çıkarılacak faturanın kabaracağı tehdidi savurdu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 143
  • Osman KAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Köle ruhlu insanlar çok korkarlar. Kölelikten kurtulmak , bedelsiz değildir. İKTİDARIN ONURLU ŞEKİLDE TEDBİRLER ALACAĞINA İNANIYORUZ. SIRA BEDEL ÖDEMEYE GELİNCE bizler de hazırız. Dolar 7 değil de 107, de olsa. Gerektiği zaman canımız da olsa. Böyle bir günde ölmezsek ne zaman ölmek gerekir.
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    nerede D-8 nerede Islam dinari???
    Cevapla
  • Tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ticari durumu değiştirmek kolaydır
    Cevapla
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amaçları reisi görevinden almak için ellerinden gelen her şeyi yapmak .
    Cevapla
  • Turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin istedigini yapsak arkasi bitmez isterde ister.en iyisi hicbir istegini yapmamak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle