İBB istedi: 7. köprü geliyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın '100 Günlük İcraat Programı' çerçevesinde önemine bir kez daha dikkat çektiği Kanal İstanbul'da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve etüt proje işleri bu ay tamamlanacak.

İBB istedi: 7. köprü geliyor!
İBB istedi: 7. köprü geliyor!
GİRİŞ 05.08.2018 17:27 GÜNCELLEME 05.08.2018 17:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bir yıl önce düzenlenen ihaleyi kazanarak Kanal İstanbul'un etüt işlerini 35 milyon liraya alan Yüksel Proje Uluslararası A.Ş'nin saha çalışmalarında sona geldiği öğrenildi.

7'NCİ KÖPRÜ NETLEŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile haftalık olağan toplantılar yapan şirket, projenin fiziki taslağını ve yapılan etüt çalışmalarına ilişkin son raporları bu ay teslim edecek. Hatırlanacağı üzere, daha önce olası riskler göz önünde bulundurularak, kanala yönelik deprem çalışması yapılmış, güzergâhta 100, 500, 2 bin 400 yıllık depremsellik çalışmaları tamamlanmıştı. Kanalın kaç büyüklüğünde depreme dayanacağı, deprem kaynaklı tsunami olasılığı, Karadeniz-Marmara arasında rüzgâr verileri çalışması, zemin ve jeolojik durumu da bu kapsamda ele alındı. Öte yandan daha önce kanal üzerinde 6 köprü yapılması planlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda 7. köprünün de planlama çalışmaları başlatılmıştı. Bu konu da karara bağlandı.

YİD DIŞINDA İKİ ALT MODEL VAR

KANAL İstanbul ihalesinin Yap-İşlet- Devret (YİD) modeli ile yapılması kanunla hükme bağlanmıştı. Buna ilave iki alt model daha planlanıyor. Buna göre, kurulacak iki butik şehirde yapılacak konutlardan arsa sahipleri de faydalanacak. İhaleyi kazanacak firmalar buraları satıp gelir elde edecek.

YORUMLAR 21
  • Maho 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapın tabi lakin o köprülerden acaba kaç TL ye geçicez ?
    Cevapla
  • bayırbucak 5 yıl önce Şikayet Et
    her yazdıgın yorumun sonuna :) (gülme) koymak zorundamısın halid
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    bayırbucak? :) bu işaret Hafif Gülümsemektir senide etkilediğine göre demekki doğru yoldayım?.
    Cevapla
  • Eyüp 5 yıl önce Şikayet Et
    Köprüye ihtiyaç yok. Trakya yönüne mahmutbey gişelerden gidilmiyor. 3.köprüden gelen adam istanbul içine girip trakyaya gidiyor ne gerek var? Başakşehirin arkasından yol yapın trakyaya. Çatalcaya kadar var sonra yol bitiyor köy yoluna giriyosun saçmalık
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgili? Allah akıl dağıtırken sen nerede idin? Yahu! Şu FOX TV,Oda TV,Halk TV,yi seyrede seyrede sizde beyinler küçülmüş? artık kısıtlı zeka Üretimi yapıyor?, daha Dünyadan haberiniz yok!? Kuzey Marmara Oto Yolunun İlk Etabı 29 Ekim 2018,de açılacak, sen birde çalışma yok demişsin? :).
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Orayada Yol yapılıyor? Demekki sende Geciziler gibi 3 maymunu oynuyorsun? Uyanda balığa gidelim? Köprü,Tünel, Yol, Mediniyet iş Aş demektir.. Örnek ; yeni yapılan Duble Yollar,Köprüler,Tüneller ile İzmir İstanbul arası 3.5 Saate inecekmiş bu demekki İzmire uzaklık yüzünden gidemeyen bir çok insan,Turist filan bu kadar kısa zamanda İzmire çevresine bir çok tarihi Turistik yerlere gidecek oralarda yapacağı harcamalar ile Ekonomiye daha çok girdi yapacak, bunun sonucu çalışan insan sayısı artacak yani Türkiyenin Dört bir yanına böyle projeler yapılırsa artık sen düşün? bunu kafan almıyormu? Ebu Cehil?.
    Cevapla
  • Bilgili 5 yıl önce Şikayet Et
    Marmara oto yolu nerede ? Yapıldı da haberimiz mi yok ? Çalışma bile yok sen ne diyorsun. Güya bu sene açılacaktı. Daha tık yok.
    Cevapla
  • Bilgisiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapılıypr kardeş kuzey mrmara otoyolu işte az laf atöadan aç bak
    Cevapla
  • niye Hep istanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis istanbul istanbul istanbul diyor.yeter Anadoluya daha fazla calisman lazim.bir il ülke gibi olmuş.Eger anadoluda istihdam canlandirilirsa göçlerde durur.istanbul 20 milyonu bulmuş hep göç.kaç tanesi istanbullu
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Oralarada yapılıyorda demekki senin ; Fox TV, Halk TV , Oda,TV izlemekden, Sözcü gibi paçavra gazetelerini okumakdan yapılan projelerden haberin Yok! Arkadaşım ; Google amcandan Karadenize,Anadoluya,Doğuya yapılan yatırımlar,projeler diye gir neler göreceksin neler? :)
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Köprüler Yollar,Tüneller Medeniyete açılan projelerdir.. Bir Ülkeden ne kadar çok Yol Köprü ,Tünel vs.. olursa Ulaştıkları yerlere İş, Aş, Medeniyet gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle