Kur saldırılarına karşı Yuan dönemi

Kur saldırılarına karşı yerli para atağına başlayan Türkiye, Çin ile ticarette yuan dönemine giriyor. Çinli turist için WeChat aplikasyonu devreye alınacak. 3. Nükleer Santral ihalesi yuanla yapılacak

Kur saldırılarına karşı Yuan dönemi
Kur saldırılarına karşı Yuan dönemi
GİRİŞ 05.08.2018 07:08 GÜNCELLEME 05.08.2018 07:11
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi kur saldırılarının hedefinden çıkarmak için atılacak adımlardan biri de turizm ve enerji sektörlerinde hayata geçirilecek. ABD ile yaşanan gerginliğin ardından tırmandırılan dolar kurunun ekonomideki baskısını azaltmak için yuanla borçlanma planlayan Türkiye, turizmde Çinli turistlerin rahat alışveriş yapmaları amacıyla WeChat aplikasyonunu devreye alacak.

Çinli turistler, Türkiye'deki alışverişlerini kendi para birimleri yuan ile yapabilecek. Bunun için geçen yıl Türkiye pazarına giren Bank of China ile Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) çalışmalarını hızlandırdı. Enerjide de Çinlilerle yapılması planlanan ve 30 milyar dolarlık yatırım öngörülen 3. Nükleer Santrali ihalesinin yuanla yapılacağı belirtiliyor.

WECHAT HAYATA GEÇECEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 günlük icraat programında Çin'le ilgili atılacak adımlara yer verildi. Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı 'Çin Eylem Planı'nın detaylarına SABAH ulaştı. Buna göre, Çin'in en büyük havayolu şirketi China Southern'ın Ocak 2019'da Türkiye'ye uçmasıyla birlikte gelecek yıl 500 bin Çinli turiste ulaşılması hedefleniyor.

Kredi kartı kullanmayan ve harcamalarının yüzde 78'ini WeChat üzerinden yapan Çinlilerin rahat alışveriş yapabilmeleri için WeChat aplikasyonunun uygulamaya alınması planlanıyor. Hükümet, ulaşım ve finans alanında yapacağı çalışmalarla 2023'te 1 milyon Çinli turist hedefliyor.

ADIYAMAN, ANTEP VE URFA'YA GELECEKLER

Turizmdeki eylem planını değerlendiren Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, bu yıl 250 bin Çinli turist hedefinin gerçekleşeceğini belirterek, "2019'da bu sayı yapılacak çalışmalarla ikiye katlanacak" dedi. Çin'deki tanıtım çalışmaları için fuarlardan ziyade workshop'lar yapılacağını anlatan Körükçü, "Çinliler daha çok Kapadokya ve Pamukkale'ye geliyor. Biz gelecek yıl UNESCO kültür mirasına giren Göbeklitepe'ye de 100 bine yakın Çinli turist getirmeyi hedefliyoruz. Çinliler gelecek yıl Urfa Göbeklitepe, Antep ve Adıyaman Nemrut turu yapacaklar. 2020'de de buna Mardin Midyat ve Kars'ı ekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 83
  • Son soz 5 yıl önce Şikayet Et
    İthal ettiğimiz ürünleri azaltırsak ihracak ürünlerini fazlasıyla dışarı satmalıyızkı dolar eski seviyelerine düşsün. Önemli olan milletin alacağı ürünleri bilinçli bir şekilde düşünerek alması.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    yuandan bahsediyosunuz hala enerjide 30 milyar dolar kelimesi kullanılıyor öncelikle türkiyede dolar cümlesi yasaklanmalı haber bile olsa yoksa dolardan kurtulmak zor şhangay 5lisi kesinlikle icraata geçmeli
    Cevapla
  • Cemil Ipek 5 yıl önce Şikayet Et
    Orhun yazitlarini okuyunca , sonra da kuranda kehf suresinde Zulkarneynin hikayesini okuyunca acaba Çinliler kim diye dusunuyorum bir turlu karar veremiyorum.
    Cevapla
  • Kemal Gültekin 5 yıl önce Şikayet Et
    köleliği ortaya çıkmasın diye saklıyordur. malum şu sıralar çin açılımı var
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Zulkarneyn ; Biz Türklerin Atası Yenilmez OğuzKağan,dır.. Hatta 10.000 Yıllık Dünya Tarihi incelenirse Türklerin Tarih boyunca Nasıl bir medeniyet içinde olduğu ve Dünya yaşamına nasıl bir Yön verdiği görülür? Örnek; Çin'in orta kesimindeki Şaanşi eyaletinin Başkenti Şian Şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan piramitlerin sırrı Hala çözülebilmiş değil?. ve Tarihçiler; Çinlilerin bu Piramitleri Saklaması ve O piramitler bölgesine girilmesini yasaklamasının sebebi olarak Çin,in bile Tarihinin değişiceğine inanıyor?.
    Cevapla
  • Uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    yuan değerlenmiyor sanki. 10 yıl önce yuan 0.15 liraydı, yani bildiğin 15 kuruş. Şimdi 75 kurruş oldu. Dolar 1.2 den 5.1 e çıktı... Kısaca yuan daha çok değerlendi.
    Cevapla
  • yorumsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun dolar yakın zamanda büyük darbe alacak zaten abd bunun farkında dünya genelinde ticaret artık yerli paralara dönüyor ve dünya genelinde şişmiş olan dolarda günün birinde yuvasına dönüp kağıt parçasına dönecek
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    bu duzen degisecek er ya da gec.. !! sende bunu anlayacaksin ! hic bir sey kimseye ilelebet ne bagli ne de mecbur.. abd ve dolarlari de bu gerceklerler yuzlesecek yakin veya uzak onu bilemem.. ama dunyanin buna gebe oldugu asikar..!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! yorumsuz? Amerika felaket panik içinde Dolar için bu yüzden son kozlarını oynuyor? ama Dolar ne kadar Şişirilse şişirilsin Bir çok Ülke artık Dolar karşısında birleşiyor? Amerikanın en Gümrük vergisi uygulaması yüzünden Dolar karşısında AB Ülkeleri bile var..Dolar için Bir gün çok büyük bir çöküş olacak! ..Doları olan elinden çıkarsın?.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafan mı güzel? Belki biz görür veya görmeyiz?, Dünyada bu zamana kadar geriye baktığımız zaman her 100,yılda bir Ülkelerin Yönetimleri ve idareleri değişiyor? artık son yüzyılda Dünyada Dünyada söz sahibi Amerikanın,Batının Burjuva ,kapaitalist , Sistemininde çöküş zamanları gelmiştir.
    Cevapla
  • Kafan mı güzel 5 yıl önce Şikayet Et
    Leyleğin ömrü laklakla geçer. 2008 yılından beri dolar yükseliyor. 10 senedir dolar aldı başını gidiyor. Siz dolar düşecek dedikçe dolar yükseliyor. Bütün dünya merkez bankaları uluslararası rezerv para birimi olarak dolar kullanıyor. Merkez bankaları seni kaale alıp da senin keyfine göre para rezervleri hazırlayacak. İt ürür kervan yürür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle