Bayram öncesi kritik uyarı! Sakın kanmayın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Özellikle bayram arifesinde vatandaşlarımız 'Yüzde 80'e varan indirim' etiketlerine kanmasın" açıklamasında bulundu.

Bayram öncesi kritik uyarı! Sakın kanmayın
Bayram öncesi kritik uyarı! Sakın kanmayın
GİRİŞ 04.08.2018 15:14 GÜNCELLEME 04.08.2018 15:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayramları ve özel günleri fırsat bilen bazı satıcıların önce ürünlerin fiyatını şişirdiğini sonra indirim varmış gibi satışa sunduğunu belirterek, "Özellikle bayram arifesinde vatandaşlarımız 'Yüzde 80'e varan indirim' etiketlerine kanmasın." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, özellikle bayramlarda ve özel günlerde mağazaların gerçekçi olmayan indirim kampanyaları yapabildiğine dikkati çekti. 
Büyük mağazaların ve bazı AVM'lerin "Bayram indirimi" adı altında tüketiciyi yanıltarak rant elde ettiğini öne süren Palandöken, "Bayramları ve özel günleri fırsat bilenler, önce ürünlerin fiyatını şişiriyor sonra indirim varmış gibi bunları satışa sunuyor. Özellikle bayram arifesinde vatandaşlarımız 'Yüzde 80'e varan indirim' etiketlerine kanmasın. Tüketicileri yanıltan indirim kampanyaları kesin olarak kurala bağlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Palandöken, indirim kampanyalarına çeki düzen verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Mağazalar, bağlı oldukları meslek kuruluşlarından izin alarak indirim kampanyası yapabilmeli. İndirimlerin meslek odalarının izni ve kontrolüyle yapıldığı tüketiciye belirtilmeli. Her özel günde ve her sezonda rastgele indirim yapılmamalı." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • Nihat88 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolara neden kimse müdahale etmez.Abd tıs dese uçuyor bizimkiler yırtınsa tınlamıyor.merkez bankası ama beceriksiz ama kasıtlı kılını kıpırdatmıyor.Böyle giderse 6-7 yi rahat bulur yıl sonu.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece bayram öncesi degil her zaman var o etiketler.artik inanan var mi?
    Cevapla
  • ERDEM 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu söylemek yerine denetlesen nasıl olur acaba bu ülkede denetim yok maalesef ben de tekstilde calışıyorum %70 indirim dedikleri sey aslın da %10 indirim denetleyin basın cezayı. Zenginlerin cebi şişerken fakirin cebine akrep koymayın bari
    Cevapla
  • Kayılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri de aynı cenahtan. Vatandaşa şirin görünme taktiği.
    Cevapla
  • Bjk 5 yıl önce Şikayet Et
    Denetim varmı kardeşim yok vatandaş ne yapsın hangi birine inansin
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletten aylık alan görevli memurlar bunu takip etmiyorum? bu iş için devlet o memuruna aylık ödüyor bir tarla bostan yan gel yat Osman .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle