Bakan Pakdemirli: Her türlü önlemi aldık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün fındık piyasasını düzenlemek için gerekli hazırlıkları yaptığını, fındık üreticilerinin mağduriyet yaşamaması için her türlü önlem alındığını söyledi.

Bakan Pakdemirli: Her türlü önlemi aldık
Bakan Pakdemirli: Her türlü önlemi aldık
GİRİŞ 04.08.2018 10:13 GÜNCELLEME 04.08.2018 10:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakan Pakdemirli, fındıkta fiyat istikrarı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) müdahalesiyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

2018 yılı fındık hasadının bugünlerde başladığını belirten Pakdemirli, 500 bin civarındaki üreticiyi doğrudan ilgilendiren fındık hasadının bereketli geçmesini temenni ettiğini kaydetti.

Hasatla birlikte piyasa fiyat istikrarı ve TMO müdahalesi hususunda tereddütlerin ortaya çıktığının görüldüğünü aktaran Pakdemirli, "Görevlendirildiği tarımsal ürünlerle ilgili piyasa düzenleme görevini başarıyla yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından; 2018 yılı ürünü fındık piyasasını düzenlemek için gerekli hazırlıklar yapılmış ve fındık üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için her türlü önlem alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, alım politikalarına ilişkin açıklamaların önümüzdeki günlerde ayrıca yapılacağını bildirdi.

YORUMLAR 11
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Fındık fiyatı düşük yeni bakandan tüm çiftçilerimizin yanında olmayı bekliyoruz çiftçi her zaman mağdur oluyor alnının terini alamıyor
    Cevapla
  • Çukurovalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemedi mi
    Cevapla
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, size güveniyoruz, inşaallah Türk markaları ile dünyada isim yapmış, aranılan, katma değeri yüksek tarım ürünleri yetiştirecek politikaları üreterek, akıllı sera teknolojisi ile topraksız tarım ile ihracata yönelik çiftçiyi zenginleştirecek, gençleri köylere geri döndürecek tarım projeleri uyğulamanızı, dünya da tarımda ileri gitmiş ülkelerin model alınmasını, tarım ürünleri ihracatında ilk üç ülke arasında girmemizi sağlayacak projelerinizle en kısa sürede tarımsal devrim yaşatmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz...
    Cevapla
  • 01 adana 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim ihracat diyorsun dış piyasada nohut 990 $/ton. Maalesef Tmo üreticiden 2.500 tl/ton almıyor sen hangi politikadan bahsediyorsun. Nohut un üreticiye maliyeti 3.500 tl/ton benim oy verdiğim hükümet benden 2.500 tl ye almıyor. Araştır bakalım Türkiye genelinde Tmo 1 kğ ürün almış mı?
    Cevapla
  • hikayeler 5 yıl önce Şikayet Et
    diğer tarım ürünlerinin alım fiyatlarını ne zaman açıklıyorsunuz, fındığın alım fiyatını ne zaman açıklıyorsunuz? bunu açıklayın önce ve nedenini.
    Cevapla
  • eski yeni 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanımıza güveniyorum çünkü Amasya 15.er eğ.tugayında 12.Alay 2.tabur 2. bölük te astteğmenimiz di teğmen oldu biz de dağıtım olduk askerlik hatıraları yaşamın özüdür fıtratların sergilenişidir karakterlerin yansımasıdır insan hayatta ne ise askerde yansımasıdır özüdür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle