Bakan Pekcan ABD'li firmalarla bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD ile yaşanan gerilimin gölgesinde Türkiye'de yatırımı bulunan ABD'li firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Pekcan ABD'li firmalarla bir araya geldi
Bakan Pekcan ABD'li firmalarla bir araya geldi
GİRİŞ 03.08.2018 14:12 GÜNCELLEME 03.08.2018 14:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başkanlığında gerçekleşen ve önceden planlanan toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye'de yatırımı bulunan ABD'li firmaların yetkilileri katıldı.

Pekcan, "Ekonomik temeli olmayan konjonktürel krizlerin Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliğinin önüne geçmesine müsaade edilmemesi gerekiyor. Türkiye ve ABD arasında ekonomik bir sorun var gibi göstermek,  her iki ülkenin üreticisine, tüketicisine ve ekonomisine zarar verecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Türkiye ekonomisinin büyük fırsatlar sunduğuna işaret eden Pekcan, yeni dönemde ülkenin daha fazla katma değer odaklı, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyona yönelik bir dönüşümden geçeceğini bildirdi. Bu dönüşüm sürecinde, ABD'li firmaların ve ABD sermayesinin önemli roller üstlenebileceğine dikkati çeken Pekcan, "Hali hazırda iki ülke arasında kayda değer bir ticaret ve yatırım ilişkisi bulunuyor. Bu ortaklığın güçlenerek sürmesini arzu ediyoruz. İki ülke ekonomik ilişkileri sağlam zeminde yoluna devam edecektir" dedi.

Pekcan, Türkiye hakkında yurt dışında haksız eleştiri ve dezenformasyon yapılabildiğini ifade ederek, özellikle Türkiye ile iş yapan Amerikalı firmalardan, ülkelerinde Türkiye algısının doğru biçimde yerleşmesi için destek istedi.

YORUMLAR 1
  • Ordulu 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanlara göz dağı verin. Sizinle daha ticaret yapmak istemiyoruz bu trump oldukça denilsin !
    Cevapla