Tüm bakanlıklara yazı gönderildi! Oran yüzde 30

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, tasarruf için tüm bakanlıklara yazı yolladı. Giderlerde % 30 oranında tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Tüm bakanlıklara yazı gönderildi! Oran yüzde 30
Tüm bakanlıklara yazı gönderildi! Oran yüzde 30
GİRİŞ 02.08.2018 07:58 GÜNCELLEME 02.08.2018 08:04
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün toplanan yeni kabinede masaya yatırılan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası duyurduğu “kamuda tasarruf” uygulamalarının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre bakanlıklar, yıl sonuna kadar yüzde 30 tasarruf edecekler. Özellikle yatırım bütçelerinden yapılması istenen tasarrufa ilişkin resmi yazı, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından tüm bakanlıklara gönderildi.

 

 

SIKILAN KEMERE TAKİP

Kamu bütçe dengesinin güçlendirilmesi üzerinde de durulan toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda sağlanacak tasarrufun detaylarını da kabine üyeleriyle paylaştı. Edinilen bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kabine toplantısından bir süre önce bu yöndeki tedbirlerin alınması için harekete geçerek, tüm kurumlara kamuda tasarrufun sağlanması yönündeki adımı attı. Özellikle Türkiye ekonomisinin sağlam zeminde oturtulduğuna yönelik yurt dışı görüşmeler sırasında dile getirilen başlıkların alt yapısını oluşturan bu adım ile kamunun bundan sonraki süreçte harcamalarında ciddi bir “kemer sıkma” dönemine gireceği ortaya konmuş oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak imzasıyla tüm bakanlıklar gönderilen yazıyla, bakanlıkların özellikle yatırım bütçelerinden başlamak üzere tüm bütçe harcamalarından yüzde 30 kısıtlamaya gitmeleri istendi. Böylelikle Türkiye ekonomisi içinde kamu harcamalarının payının azaltılması ve bütçe fazlası yaratılması amacıyla önemli bir adım atılmış oldu.

YORUMLAR 95
  • emekli memur 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan bu konuda gerçekten ciddi ise şöyle yapılabilir. makam araçları tamamen devre dışı kalmalı bunları şoförü yakıtı bakım maliyetleri tonla masraf sonra en küçük ilin valisinde, belediye başkanında en az 3 tane araç var. eşleri ve çocukları için makam araçları var onlar kalkmalı. gelelim vekil maaşlarına kesin bakalım 3/1 oranında. yine emekli vekiller var hayata 5-0 önde başlıyorlar her ay 10 bin tl maaş sülalesi ile birlikte ömür boyu sağlık, pasaport ve bilimum tesislerden sınırsız yararlanma hakkı yetmedi kamu binalarında gereksiz yanan binlerce lamba vs. daha sayacak çok şey var da 3 gün sonra bunlar unutulur.
    Cevapla
  • emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Makam otoları tamamen kaldırılsın
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki lojmanlar temsili ağırlamalar sosyal tesisler ve makam araçları gibi gereksiz giderler kesilirse kriz ne kalmaz
    Cevapla
  • Only 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kurumlar hazineye para aktarır, bazı kurumlarda hazineden para harcar. Örnek olarak Tapu kadastro kurumu hazineye para aktarırken, tarım bakanlığına bağlı kurumlarda hazineden harcama yapar. Hazineden harcama yapan bir kurum nasıl tasarrufa gidecek! Çiftçide üretim yok ama teşvik üstüne teşvik veriliyor. Sonuç kamu borçlanması. Hazine bakanının almış olduğu bu kararın bir faydası olmayacak.
    Cevapla
  • ismail112 5 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz makam araçlarını kaldırsınlar müdürlerin giderleri kesilsin milletvekillerinin şehirlere geldiklerindeki harcamalar kesilsin kurumlardaki başıboşluklar kaldırılsın çok güzel olur bir memur olarak yarım maaş almaya razıyım yeter ki ülkem rahat etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle