Türk mühendisler yaptı! Dünyanın en hızlısı

Türk mühendisleri tarafından yapılan, dünyanın en hızlı ve radara yakalanmayan Sualtı Taarruz Timi (SAT) intikal botlarından 'Yonca-Onuk', Bodrum'a geldi.

Türk mühendisler yaptı! Dünyanın en hızlısı
Türk mühendisler yaptı! Dünyanın en hızlısı
GİRİŞ 01.08.2018 17:16 GÜNCELLEME 01.08.2018 17:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bota, yaz boyunca Bodrum ve mahalleleri Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bitez açıkları ile Kardak Kayalıkları arasındaki bölgede, göçmen kaçakçılığı ve Yunan sahil güvenlik botlarının Türk sularını ihlalini önlemede, ani müdahale görevi verildiği öğrenildi.

 

 

Türk mühendisi Ekber Onuk tarafından üretilerek Sahil Güvenlik Komutanlığı Aksaz Askeri Üssü'nde konuşlandırılan ve yaptığı 120 kilometre hız ile dünyanın en hızlı ve donanımlı, ayrıca radara yakalanmayan askeri botlarından olan MRTP 22 U tipi, Türk SAT intikal botu 'Yonca-Onuk', Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne geldi. İlgi odağı olan botun, yaz sezonu boyunca Bodrum ve mahalleleri Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bitez açıkları ile Kardak Kayalıkları arasındaki yaklaşık 55 millik alanda, göçmen kaçakçılığı ve Yunan sahil güvenlik botlarının Türk sularını ihlalini önlemede ani müdahale görevi yapacağı öğrenildi. Botun, Özel Kuvvetler ve SAT timlerinin düşman bölgelerde görev yapması amacıyla geliştirilmiş olup, yüksek ateş gücü ile birlikte hız, denizcilik ve yük taşıma kabiliyetlerini sağlamak üzere profesyonel kullanımlara uygun mukavim tekne yapısında inşa edildiği ve SAT birlikleri tarafından kullanılmakta olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, 29 Ocak 2017 tarihinde Kardak Kayalıkları'na yaptığı ziyareti sırasında, MRTP 22 U tipi, Türk SAT intikal botlarından 3'ü, Akar'ın bulunduğu hücumbota eşlik etmişti.

YORUMLAR 10
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim çok daha iyilerini yapmayı nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • burakcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle daha çok büyük işler başaracağız bunlar daha başlangıç hedef 2023 Rabbim sen Reise uzun ömürler ver
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp'ye sormadan nasıl yaparsınız ? Laikçi teyzelerin onayı var mı ? Tabi ki yok ve sormadınız. Laiklik elden gidiyeah, hizmet geliyeah, sağcılar bizi döviyeah.
    Cevapla
  • hayirli 5 yıl önce Şikayet Et
    bu botlar uzun menzilli fuzelerle donatilmali keisn 10 taneis 2 gemiye saldiri yapasa gemiyi saf disi biracak sekilde tasarlanmali kesin yoksa avrupa amerikanin elindeki gemi ve botlar km lerce ilerdekini vuruyor buna gore hazirlik yapilmali
    Cevapla
  • Okuyucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat verin daha çok fırsat verin işini aşkla şevkle yapanlara. İşini para için yapanlara asla fırsat vermeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle